Societat

Un nord-americà, disposat a invertir més de 40 milions

Un mecenes de Seattle diu a Girona que té capacitat per donar suport a projectes que descobreix a l'Impulsa

P.T. Houston s'interessa per la iniciativa que nens cecs puguin jugar a futbol

El Fòrum Impulsa dóna oportunitats als emprenedors i possibilitats als inversors. L'edició del 2012 també serà la d'un mecenes nord-americà. L'inversor P.T. Houston, de Seattle, va sostenir ahir que està disposat a gastar més de 40 milions d'euros (50 milions de dòlars) per donar suport a iniciatives que ha conegut a Girona. “Està disposat a invertir un màxim de 40 milions d'euros en projectes de l'Impulsa?”, se li va preguntar. “No, aquesta no és la quantitat màxima”, va afirmar ahir Houston sense desvergonyiment.

El Fòrum Impulsa i el mateix empresari van donar totes les facilitats del món que es conegués la voluntat de Houston. Amb l'ajut d'una intèrpret, ell mateix va explicar que treballa amb governs i empresaris –va parlar del nou govern de Líbia i de contactes amb famílies reals– i que el fòrum de Girona és un aparador d'idees.

A l'hora de dinar, a P.T. Houston se'l va veure reunit amb participants del fòrum. A la tarda, en la roda de premsa en què va deixar clara la seva voluntat (i capacitat) econòmica, el nord-americà va referir-se als dos projectes que havia conegut gràcies a la primera visita a Girona i que li havien suscitat interès. Un hauria de permetre que els nens cecs poguessin jugar a futbol gràcies a una roba esportiva, que inclouria uns sensors. L'altre projecte seria l'ajut a una companyia que vol organitzar esdeveniments internacionals.

Lagares: “És anecdòtic”

L'anunci que algú, per mitjà d'una fundació i altres inversors, es pugui gastar més de 40 milions d'euros va generar debat a l'Auditori. Però Josep Lagares, director general de Metalquimia i president del comitè organitzador de l'Impulsa, va dir que no cal treure les coses de lloc: “És un element més; aquí hi ha més de 600 empresaris catalans i espanyols que estarien disposats a invertir entre 10.000 i 20.000 dòlars per engegar una empresa i podrien transformar el món.” “Si, a més, hi ha algú que duu molts cèntims, és fantàstic, però no ens fixem en això, és anecdòtic; fixem-nos en els més de 600 empresaris que estarien disposats a invertir”, va sostenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Entregades les Banderes Blaves a 95 platges i 23 ports catalans

Segur de Calafell

Premien iniciatives que fomenten la creativitat entre els joves

GIRONA
societat

Critiquen la deixadesa en la protecció del parc de les Pedreres

girona
Unió Europea

L’Estat espanyol és el tercer país europeu amb més població en risc de d’exclusió

Barcelona
SERVEIS

Un informe de l’Ajuntament de Tarragona avala l’adjudicació de la brossa a Urbaser

Tarragona
urbanisme

Part del trànsit a Sants Estació passarà a banda muntanya al juliol

Barcelona

Demanen l’amnistia per a l’activista Carla Costa

GIRONA
URBANISME

Ciutadilla farà pisos de lloguer per a joves a l’antiga caserna de la guàrdia civil

Ciutadilla
societat

Les Dissantes tindran ‘tardeo’ amb bingo musical i un circuit per a persones cegues

Mataró