Societat

Els dos incendis que assolen el País Valencià ja han cremat unes 50.000 hectàrees

El foc de Cortes de Pallars ha afectat unes 28.600 hectàrees de superfície arbrada i matolls, mentre que el d'Andilla n'ha cremat prop de 20.000

El conseller de Governació, Serafín Castellano, ha sol·licitat comparèixer a les Corts Valencianes per donar detalls dels focs

Els dos incendis forestals que des del divendres afecten el País Valencià han cremat ja al voltant de 50.000 hectàrees, segons les primeres estimacions de la Generalitat valenciana.

El conseller de Governació, Serafín Castellano, ha precisat aquest dilluns que el foc de les Cortes de Pallars (Vall d'Aiora) ha cremat unes 28.643 hectàrees, 5.041 de les quals serien de superfície arbrada i 23.602 de matolls.

Pel que fa a l'incendi d'Andilla (Serrans), amb dades provisionals i que podrien variar, Castellano ha assenyalat que la superfície total és de 19.940 hectàrees, 13.293 de superfície arbrada i 6.647 de matolls.

El govern valencià ha donat dóna per estabilitzats els dos focs que han cremat des de divendres unes 50.000 hectàrees a l'interior del territori en el que ha estat el pitjor incendi en 20 anys. L'incendi que es va iniciar a Cortes de Pallars ja no té cap punt amb flames, segons que ha informat el conseller Castellano.

En canvi, l'incendi d'Andilla encara manté “alguns punts inestables” i s'està pendent dels possibles canvis de vent als municipis d'Andilla, Xèrica i la Cova Santa, ha informat el conseller.

En relació amb els evacuats, la Creu Roja ha informat que hi ha unes 25 persones que es troben als albergs de Torís (Ribera Alta) i el Villar (Serrans).

Per altra banda, aquest dilluns han caigut dos helicòpters que participaven en les tasques d'extinció de l'incendi de Cortes de Pallars. El pilot d'un dels aparells, que s'ha estavellat al pantà de Forata, ha mort en l'accident.

El conseller ha anunciat durant la mateixa roda de premsa que ha sol·licitat una compareixença a les Cortes Valencianes per donar detalls de la gestió dels incendis, que ha rebut moltes crítiques per part de l'oposició a causa de la manca de mitjans. Castellano ha informat també que demà dimarts mantindrà una reunió amb els grups parlamentaris al Centre de Coordinació d'Emergències per oferir les primeres informacions als grups de l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona