Societat

L'incendi de l'Alt Empordà, fora de control

Ja ha cremat almenys 1.000 hectàrees i el seu perímetre arriba a les 7.000 Ha

S'ha demanat el confinament de 9 poblacions

Les flames avancen amb intensitat empeses per la tramuntana i han arribat ja a Pont de Molins i Llers, molt a prop de Figueres

Els Bombers treballen en un altre incendi a Portbou

Tallada la circulació de vehicles l'AP-7, N-II, Gi-500, Gi-501, Gi-610 i N-260

L'incendi que crema des d'aquest migdia a la Jonquera esta fora de control i avança amb rapidesa atiat pel fort vent de tramuntana que bufa a la zona. El foc ja ha arribat a les poblacions de Llers i Pont de Molins i podria fer-ho aviat a Figueres. La superfície afectada pel sinistre arriba a les 7.000 hectàrees, tot i que hi ha moltes zones a l'interior d'aquest perímetre que no han resultat cremades.

Els Bombers de la Generalitat han fet una crida als veïns de nou poblacions perquè no surtin al carrer. En concret, han demanat el confinament de les poblacions de la Jonquera, Agullana, Capmany, Biure, Vilarnadal, Sant Climent Sescebes, Masarac, Llers i Pont de Molins. Això implica que els veïns s'han de quedar a casa o a l'interior d'algun edifici i tancar portes i finestres. Així mateix es demana a la gent que no es desplaci a la zona de l'incendi i que eviti desplaçaments per l'AP-7 i l'N-II, que estan tallades i completament col·lapsades.

Els mitjans aeris continuen sense poder actuar

Una vuitantena de dotacions terrestres dels Bombers treballen intensament per aturar el front de l'incendi, que avança amb molta rapidesa i ja ha arribat a l'alçada de Pont de Molins. Els mitjans aeris continuen sense poder treballar a la zona de l'incendi a causa del fort vent. En les tasques d'extinció de l'incendi hi col·laboren també efectius dels Bombers francesos i del ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i s'ha incorporat maquinària pesada.

Fins al lloc s'han desplaçat també més de 40 patrulles dels Mossos d'Esquadra, 11 ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), efectius de la Policia Local, dels Agents Rurals, i nombrosos voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), entre d'altres.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que continuen tallades l'Autopista AP-7 i les carreteres N-II, Gi-500, Gi-501 i Gi-610. S'ha habilitat la C-16 pel túnel del Cadí com a via oberta per circular cap a França i Barcelona.

Almenys 1.000 Ha cremades

El cos d'Agents Rurals ha informat que l'incendi ja ha cremat més de 1.000 hectàrees de vegetació, tot i que el perímetre afectat arriba a les 7.000 Ha. La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha explicat que 3.200 abonats de la zona pateixen talls de llum i 1.700 abonats s'han quedat sense telèfon.

Nou foc a Portbou

A banda, els Bombers de la Generalitat han rebut l'alerta d'un foc forestal a Portbou cap a les set de la tarda, en el qual hi treballen 6 dotacions terrestres. A causa d'aquest nou incendi també s'ha hagut de tallar la carretera N-260.

La DGPC ha elevat aquesta tarda a fase d'emergència el pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat), per l'incendi forestal que s'ha declarat aquest migdia a la Jonquera. Les poblacions de Palau de Santa Eulàlia, Palau-Saverdera i la Jonquera tenen els seus Plans d'Emergències Municipals activats.

També s'ha iniciat la fase de prealerta del pla d'actuació del Procicat per a emergències en el transport de viatgers per ferrocarril Ferrocat, perquè s'ha tallat, preventivament i per manca de visibilitat, la circulació al túnel del TAV al Pertús.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona