Societat

El foc de la Jonquera continua actiu i no es preveu controlar-lo aquesta tarda

El conseller d'Interior es mostra “moderadament optimista” pel canvi d'orientació del vent

La superfície afectada s'apropa a les 14.000 hectàrees

Es manté el confinament de les poblacions de Darnius, Terrades i la Vajol

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha explicat aquesta tarda en declaracions als mitjans que el front occidental de l'incendi originat ahir diumenge a la Jonquera continua fora de control. Segons les últimes estimacions, l'àrea afectada per l'incendi s'apropa a les 14.000 hectàrees, de les quals no totes s'han cremat. Les poblacions

Puig s'ha mostrat “moderadament optimista” amb l'evolució del sinistre durant les properes hores, ja que, si es confirma l'arribada de vents de component sud, es podria treballar amb més facilitat sobre els focus més actius, ja que les flames s'orientarien cap a la terra ja cremada. Això no obstant, ha assenyalat que no es preveu que el foc es pugui controlar encara aquesta tarda. El titular d'Interior ha confirmat que el front que avança en direcció al Golf de Roses es manté estable i se segueix treballant amb intensitat al focus que avança des de Cantallops cap als Pirineus. A hores d'ara el flanc que genera més preocupació és l'occidental, que avança cap al Pantà de Boadella i podria estendre's a la zona de l'alta Garrotxa, que té una important massa forestal.

Puig ha remarcat que els efectius dels cossos d'emergències i els mitjans aeris continuaran treballant intensament per controlar el foc durant les hores que queden de llum.

El conseller ha explicat també que, segons les estimacions del cos d'Agents Rurals, l'incendi ja han afectat gairebé 14.000 hectàrees, tot i que la superfície calcinada estaria al voltant de les 9.000 Ha, ja que hi ha zones a l'interior del perímetre que no han cremat. En concret, la llengua de foc s'ha estès al llarg de 70 quilòmetres, un perímetre de 13.824 Ha i ha afectat 17 municipis. Els Agents Rurals també han confirmat que l'origen del sinistre ha estat una burilla.

Puig ha insistit que es manté l'ordre de confinament per a les poblacions de Darnius, Terrades i la Vajol.

Per altra banda, ha evitat valorar si és necessari demanar la declaració de zona catastròfica i ha apuntat que encara és aviat per fer-ho. En aquest sentit, ha demanat cautela i ha opinat que primer cal avaluar els danys.

El titular d'Interior ha explicat que encara queden hi ha alguns municipis amb afectacions al subministrament elèctric. De fet, uns 841 usuaris continuen sense electricitat i 2.126 línies de telefonia fixa no funcionen, segons ha informat Protecció Civil de l'Alt Empordà. També hi ha problemes amb la telefonia mòbil i amb alguns repetidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT