Societat

Més de 1.500 efectius treballen tota la nit contra el foc de l'Empordà

Ja s'han enlairat els primers hidroavions i helicòpters bombarders d'aigua

A hores d'ara hi ha tallades la GI-500, a Agullana; la GI-502, a Darnius; i la GI-504 i la Gi-510 a Terrades

La xifra d'hectàrees afectades es manté al voltant de les 13.800 hectàrees, i el perímetre continua estable en uns 65 quilòmetres

Més de 1.500 efectius, un miler dels quals són bombers, treballen intensament duran aquesta nit a l'Alt Empordà per impedir que l'incendi avanci i apagar les revifades. El foc continua actiu i els efectius desplaçats a la zona centren els seus esforços al flanc dret, la part més occidental, per impedir que les flames puguin estendre's cap a l'Alta Garrotxa. En fer-se de nit, els mitjans aeris s'han retirat i s'han quedat els efectius terrestres dels Bombers de la Generalitat, bombers d'altres administracions, Agrupacions de Defensa Forestal, efectius de l'exèrcit i del Ministeri de Medi Ambient, Mossos d'Esquadra, policies locals, tècnics i voluntaris de Protecció Civil i membres de Creu Roja i del SEM.

Aquesta nit, a diferència de l'anterior, les condicions meteorològiques han estat més favorables perquè hi ha hagut una baixada de les temperatures, la humitat ha augmentat i el vent ha deixat de bufar. A les set del matí, amb la sortida del sol, hi hagut relleu entre els equips d'emergència i s'han enlairat els primers hidroavions i helicòpters bombarders d'aigua per sufocar el foc.

Queda una seixantena d'abonats sense llum a diversos municipis, sobretot en zones de fora dels nuclis urbans i la companyia Endesa disposa de catorze generadors instal·lats. D'altra banda, hi ha 805 línies de telefonia fixa que no funcionen, així com 278 d'ADSL i catorze estacions base de telefonia mòbil caigudes.

En relació a les persones desallotjades, i segons informa Protecció Civil, 119 alemanys que eren a rectoria d'Albanyà s'han portat cap al pavelló nou de Figueres. Els Mossos d'Esquadra han preparat un comboi per traslladar els acampats de Albanyà que havien anat a Sant Llorenç de la Muga fins al pavelló nou de Figueres.

Segons les darreres dades facilitades pel Cos d'Agents Rurals, el perímetre del foc actualment és d'uns 65 quilòmetres i la superfície afectada és de més de 13.800 hectàrees de disset municipis -la Jonquera, Agullana, Darnius, Boadella i les Escaules, Terrades, Llers, Vilanant, Avinyonet de Puigventós, Vilafant, Figueres, Cantallops, Capmany, Sant Climent Sescebes, Masarac, Cabanes, Biure i Pont de Molins-.

D'aquesta superfície afectada, la majoria correspon a arbrat (51%), conreu (22%) i matollar (19%). No obstant, cal tenir en compte que a l'interior d'aquest perímetre hi ha zones que no han cremat.

A més, quatre carreteres continuen tallades aquest dimarts al matí a l'Alt Empordà a causa de l'incendi que afecta la zona des de diumenge. Les vies afectades en els dos sentits són la GI-500 entre Agullana i la N-II, la GI-502 entre Darnius i la N-II, la GI-504 entre Terrades i Boadella i la GI-510 entre Terrades i Gerds.

El telèfon d'Emergències de la Generalitat ha atès més de 5.000 trucades relacionades amb aquests incendi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.