Societat

L'incendi de l'Alt Empordà entra en fase de control

El conseller d'Interior adverteix que encara hi podria haver alguna revifalla i no preveu que estigui extingit abans del divendres

Els Bombers continuaran treballant tota la nit per mantenir estable el focus situat entre Terrades i Boadella

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha anunciat aquest dimarts al vespre que l'incendi que des de diumenge crema a l'Alt Empordà ha entrat en fase de control. Puig ha advertit que encara es podria produir alguna revifada i ha volgut deixar clar que no s'espera pugui estar extingit abans del divendres.

El titular d'Interior ha explicat en declaracions des del centre de comandament situat al parc de Bombers de Figueres que el foc ja es troba “acotat, perimetrat, estable i en fase de control”. Per aquest motiu, s'ha mostrat confiat que, llevat que es produeixi “alguna revifalla”, el foc pugui estar aviat definitivament controlat. En tot cas, ha remarcat que no es preveu que es pugui donar per extingit “abans del divendres”.

Puig ha afegit que els Bombers continuaran treballant “tota la nit” al front que hi ha a la zona entre Terrades i Boadella “per rematar la feina que han fet durant tot el dia els mitjans aeris”.

També ha avançat que demà es començaran a retirar l'ampli dispositiu que hi ha a la zona, tot i que encara “hi haurà més del 50% dels efectius que ara hi treballen, al voltant de 1.200 i 1.300”. En aquest sentit, ha destacat la tasca dels Bombers de la Generalitat, i tota la resta de cossos que han participat en l'operatiu, com els efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME), els Bombers francesos i els andorrans, els voluntaris de les Associacions de Defensa Forestal o els Mossos d'Esquadra, entre d'altres.

Cap municipi confinat

El conseller ha confirmat que s'han aixecat les restriccions de mobilitat que encara hi havia a Darnius, Agullana, Terrades, Sant Llorenç de la Muga i Albanyà. Així mateix, ha indicat que en aquest moment només queda una carretera tallada, la Gi-504 a Darnius, reservada als vehicles d'emergències.

El titular d'Interior ha aprofitat per fer una crida als ciutadans perquè evitin “l'efecte tafaner” i no es desplacin a veure les zones cremades, ja que podrien obstaculitzar els treballs d'extinció.

El balanç provisional de superfície afectada per l'incendi s'eleva gairebé a les 14.000 hectàrees, de les quals n'hi ha entre 9.000 i 10.000 hectàrees han cremat, ha detallat.

Pel que fa a les afectacions personals, Puig ha indicat que els dos ferits que encara estan ingressats a l'Hospital Trueta de Girona evolucionen favorablement. Pel que fa als quatre que es troben a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, el ferit que aquest matí es trobava en estat crític ha experimentat una certa millora cap i es troba en estat greu.

El conseller ha informat que aquest vespre ja no hi ha talls a la xarxa elèctrica, llevat d'incidències puntuals degudes a la substitució del grups electrògens que encara hi ha en funcionament. Les 900 línies de telefonia fixa tallades s'han reduït a 500.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla