Llavaneres tindrà càmeres de control de trànsit a tots els accessos al poble

S'instal·laran un cop acabi l'estiu

Unes càmeres de videovigilància instal·lades als carrers enregistraran tots els moviments d'entrada i sortida de vehicles a Llavaneres. L'alcalde, Bernat Graupera (CiU), assenyala que la proposta, que de moment no preveu que es puguin fer servir per sancionar, es porta a terme després que s'hagi aprovat la instal·lació d'una xarxa especial –Wimax– que, entre altres millores tecnològiques, permetrà controlar el trànsit viari. N'hi haurà a l'N-II, però també a la C-32 i a la carretera que va fins a Sant Vicenç. Graupera també explica que el projecte va arrencar d'una reunió de representants de Les 3 Viles, que integren Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Caldes, que ja treballaven plegats per millorar la seguretat ciutadana aprofitant els recursos de les noves tecnologies. Segons destaca l'inspector de la Policia Local de Sant Andreu de Llavaneres, Lluís Silva, entre altres innovacions, aquesta xarxa permetria poder instal·lar uns dispositius que mesuressin els índexs de contaminació atmosfèrica i acústica.

Un cop aprovat per junta de govern, el següent pas per instal·lar les càmeres de control de trànsit és demanar autorització a la direcció general de la Policia de la Generalitat i fer arribar una memòria de la iniciativa a l'Agència Catalana de Protecció de Dades, així com notificar-ho a les administracions competents de les carreteres on es col·locaran. «Les càmeres han de servir per fer un control de qui entra i qui surt del poble», va justificar l'alcalde, que confia que a la tardor ja es pugui disposar de tots els permisos per començar a instal·lar-les.

La policia s'apropa al barri mariner

Els barris de Sant Pere i Can Sanç de Llavaneres, situats a la part baixa de Llavaneres, també tindran una petita comissaria de la Policia Local. L'alcalde, Bernat Graupera, admet que aquesta zona del municipi, «està tenint problemes per diversos robatoris» i que amb l'objectiu de potenciar la presència d'agents al veïnat s'ha decidit instal·lar-hi un petit mòdul que serveixi com a prefectura de la Policia Local. «A banda d'aquest espai físic, també hi destinarem de manera fixa uns agents que disposaran d'un vehicle i una motocicleta», afegeix Graupera. La creació d'aquest nou mòdul també servirà a l'Ajuntament per emplaçar-hi una oficina d'atenció al ciutadà perquè els veïns del barri no hagin de desplaçar-se al centre de la vila i des d'allà puguin gestionar qualsevol tràmit municipal. «Tothom hi està d'acord i els residents d'aquesta zona, que a l'estiu es multipliquen, es mereixen aquest tracte», comenta l'alcalde. La intenció del govern municipal és poder disposar de la caseta al més aviat possible i si pot ser aquest estiu mateix. Tot i això, en el darrer ple l'oposició en bloc i el govern local es van tornar a enfrontar per aquest aspecte. Els cinc grups de l'oposició (el PP, ERC, el PSC, Gent de Llavaneres i SOS Llavaneres) van criticar que l'adjudicació de les obres s'ha realitzat sense cap plec de clàusules i que la proposta municipal té dos informes desfavorables, un de tècnic i un altre de comptable. «L'expedient de contractació pot acabar sent nul perquè vulnera la llei», va assegurar el regidor Joan Rubal, de Gent de Llavaneres. L'alcalde, tot i reconèixer que el procés «s'havia fet malament», creu que l'objectiu final s'ho mereix, i que al final es podran resoldre tots aquests defectes per tenir a punt el mòdul.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni