Calor subsahariana a Barcelona

L'onada de calor subsahariana que viurà Catalunya fins demà divendres es va fer notar ahir amb força a Barcelona, on l'Observatori Fabra va arribar als 35,1 graus, la temperatura més alta des del juliol del 2007. La temperatura va pujar dels 34,8 graus de dimarts i la previsió és que avui encara pugi una miqueta més. A la resta dels observatoris de Barcelona es va arribar als 33,8 graus a la Zona Universitària, 32 graus al Raval i 31,2 graus al zoo. La situació va fer que l'Ajuntament activés el pla d'emergència municipal per l'onada de calor, però ahir cap de les persones que estan considerades més vulnerables van haver de ser ateses. De fet, els serveis socials de l'Ajuntament van contactar al llarg del dia d'ahir amb 80 rodamons, que van acceptar aigua i gorres però no van voler anar a cap centre de la xarxa.

El pla, a més, també preveu que s'aprofitin les visites dels treballadors familiars als més d'11.000 usuaris dels serveis a domicili i les trucades a les 42.000 persones amb teleassistència per oferir ajuda puntual a domicili, el servei de menjars a casa, ventiladors o el trasllat a un centre climatitzat, com ara casals d'avis i centres de dia, que s'han adaptat per si són necessaris.

Màximes de 39,3 graus

Les temperatures d'ahir, com passarà avui, van superar els 30 graus a la majoria del país, però les més destacables van ser els 39,3ºC de Seròs i els 39,1ºC de Vilanova de Segrià, totes dues al Segrià, i els 38,5 graus de Vinebre, a la Ribera d'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós