Societat

Els mitjans aeris es reincorporen a l'extinció de l'incendi de la Cerdanya

El foc va quedar dissabte a la nit estabilitzat, després de cremar unes 250 hectàrees de bosc i matolls

Les primeres hipòtesis apunten que l'origen hauria estat causat per uns joves que jugaven amb foc a la urbanització Niula

Onze mitjans aeris s'han reincorporat aquest matí a les tasques d'extinció de l'incendi que afecta des d'ahir una zona de vegetació pròxima a la localitat de Ger, a la comarca de la Cerdanya, segons han informat els Bombers de la Generalitat. El foc va quedar ahir a la nit estabilitzat, després de cremar unes 250 hectàrees de bosc i matolls. A més dels efectius aeris, 44 mitjans terrestres dels bombers segueixen remullant la zona afectada pel foc, que es va originar, per motius que s'investiguen, dissabte cap a les 14.30 hores i es va propagar d'uns matolls a la massa forestal, empès per fortes ratxes de vent.

Les flames van obligar a confinar temporalment els veïns de la població pròxima de Guils de Cerdanya, a qui es va ordenar quedar-se preventivament a casa per la densitat del fum procedent d'incendi. Els bombers també van desallotjar de forma preventiva el refugi de la Feixa i van evacuar dos menors que eren al llac de Malniu.

De fet, l'alcalde de Ger, Alfons Casamajó, ha detallat que en principi el foc es podria donar per “controlat i extingit” en les pròximes hores.“Ara no fa vent i això és de gran ajuda i permetrà actuar de forma més ràpida”, ha assenyalat l'alcalde. Els Agents Rurals ja han trobat el punt d'origen d'aquest incendi i estan investigant les causes. Ja han confirmat , no obstant, que el foc de Ger va començar en una zona propera a la urbanització Niula. Les primeres hipòtesis, doncs, apunten que l'origen hauria estat causat per uns joves que jugaven amb foc en una cabanya prop d'aquest veïnat.

Durant aquesta matinada de diumenge, els Bombers han estat treballant amb aigua, eines manuals i maquinària pesant per assegurar el perímetre del foc que no ha crescut durant tota la nit. Els Bombers han confirmat que la part sud del flanc dret, la més propera al municipi de Guils de Cerdanya, ja s'ha donat per extingida i que els mitjans centren els seus esforços a la resta del perímetre, sobretot a la part sud del flanc esquerre on encara hi ha alguns punts calents. Els Bombers també treballen amb maquinària pesada i han obert rases d'uns tres metres d'amplada a la zona del cap de l'incendi per evitar represes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró