Societat

medi ambient

Un joc, possible origen del foc a la Cerdanya

L'incendi va començar al costat d'una cabana on hi havia uns joves

Un joc amb foc en una cabana on hi havia uns joves podria ser la causa de l'incendi que dissabte va tenir lloc a la Cerdanya i que es va controlar definitivament ahir a la tarda. Els agents rurals, encarregats d'esbrinar les causes dels incendis, han identificat el punt d'origen al costat de la urbanització de Niula, al municipi de Ger, i més concretament a tocar d'una cabana feta amb fustes on hi havia els joves que haurien fet foc. Ahir no havia transcendit ni la identitat d'aquests menors ni si s'havia fet cap identificació amb relació a aquest fet.

Des d'aquest punt, les flames van cremar amb força, animades pel vent que dissabte escombrava la Cerdanya i que ahir encara s'hi deixava sentir amb ganes. Els Bombers de la Generalitat es van passar tota la nit de dissabte a diumenge a peu
de flama, aprofitant la humitat de les hores en què no hi ha insolació, i això va permetre que ahir al matí es pogués controlar l'incendi. Tot i així, el foc no es va poder controlar del tot fins poc després de les 19.00 h, amb un balanç de 290 hectàrees forestals cremades.

En el combat contra les flames hi va ajudar el fet que ahir la temperatura va baixar a tot el país, també a la Cerdanya. Tal com havien previst els meteoròlegs, ahir l'onada de calor va fer-se enrere i la mostra evident és el fet que a Organyà, el municipi on aquests dies s'han enfilat més les temperatures, ahir van tenir una màxima de 31,7 graus, deu menys que la de dissabte.

Això va fer que ahir la Generalitat optés per desactivar el pla d'alerta per la calor i relaxessin les mesures restrictives que s'havien dictat per aquests dies, a més de permetre l'accés a set de les onze serres que des de divendres estaven tancades al trànsit humà. Els massissos de l'Albera, Tivissa, la serra de Cardó i els ports de Tortosa són els únics indrets que ahir encara continuaven estant tancats al públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona