Societat

policial

Multen 104 prostitutes i 164 clients a les carreteres gironines aquest estiu

Són dades d'Interior que es van donar al consell d'alcaldes de l'Alt Empordà

Els batlles diuen que s'ha reduït la presència de prostitució a la via pública

Els Mossos d'Esquadra han multat 104 prostitutes i 164 clients a les carretes gironines des que va entrar en vigor la nova normativa catalana que permet sancionar a principis d'estiu i fins el 15 d'agost. En total, s'han aixecat 268 sancions, segons les xifres del Departament d'Interior que es van fer públiques al consell d'alcaldes de l'Alt Empordà que es va celebrar dilluns a Figueres i tenir la presència del director territorial d'Interior a Girona, Albert Ballesta.

En dos mesos d'aplicació de la nova normativa, la policia també ha fet 433 advertiments a prostitutes i clients sobre la prohibició d'oferir i contractar serveis sexuals a la via pública, segons les mateixes dades explicades al consell d'alcaldes. En aquesta reunió, es va dir també que hi ha una brigada policial específica treballant en aquesta qüestió que ha permès identificar en aquests mesos 15 proxenetes a la demarcació de Girona.

Segons va explicar el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Xavi Sanllehí, els alcaldes de la zona van transmetre que veuen que la situació ha millorat substancialment aquest estiu i hi ha menys prostitució a la via pública, però que no s'ha eradicat completament. Sanllehí va posar com a exemple el municipi del qual és alcalde, Castelló d'Empúries, i va dir que, si abans potser se n'arribaven a comptar dotze, ara n'hi ha una o dues, depenent del dia.

LA XIFRA

433
advertiments
de la policia s'han fet a les carreteres gironines des que va entrar en vigor la nova normativa.

Pressió per canviar el Codi Penal

Els alcaldes de l'Alt Empordà van demanar a la reunió de dilluns que volen ser informats de les propostes que fan els grups polítics catalans amb representació al Congrés dels Diputats a Madrid per canviar el Codi Penal. La petició dels batlles de l'Alt Empordà és que es treballi perquè el govern espanyol inclogui la prostitució a la via pública com a delicte. “Els alcaldes que han assistit a la reunió sostenen que anem pel bon camí, però s'ha subratllat que aquesta no és una solució definitiva i que el que cal és que estigui tipificat com a delicte en la reforma del Codi Penal”, va dir el president del Consell Comarcal, Xavi Sanllehí.

Sanllehí hi va afegir que, en efecte, el Consell farà un seguiment de com evoluciona aquesta qüestió al Congrés dels Diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres