Societat

Orgull rosat sense premi

La Colla Vella no pot dominar el gegantí quatre de nou net, que intenta sense èxit, i per segon i últim cop aquesta temporada, a Vila-rodona. Els Xiquets de Reus descarreguen el cinc de vuit per primera vegada

La plaça dels Arbres de Vila-rodona va tornar a ser l'última parada per agafar el tren de la glòria, o no, per a una colla vallenca. Ahir, sota un cel trencadís a voltes plujós, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va llançar un últim atac contra el quatre de nou net, un castell que ha marcat la temporada dels camises rosades.

Després de Santa Úrsula, la colla havia seguit treballant el tronc d'aquest castell tan complicat i tan imprevisible, amb l'ambició de tornar-lo a dur a plaça i treure's així, de passada, la daga que els havia quedat clavada per Santa Tecla. A més a més, acabar el curs amb un èxit d'aquestes proporcions hauria representat un colofó excel·lent, i ja no esperat, per a una campanya d'altra banda notable.

La Vella va obrir plaça amb el cinc de vuit per escalfar motors i, tot seguit, es va disposar a lligar els primers pisos del castell total. Però les sensacions no van ser bones, ja que fins a tres vegades es va desmuntar el peu i en cap de les quals els segons van validar l'intent i la colla va cedir el torn a la Colla Joves, en el paper de convidada de pedra a la festa. Amb la feina feta i la intenció de passar una jornada de tràmit, els vermells miraven amb recel les evolucions de la rival i, al seu torn, desmuntaven dues vegades el peu del seu quatre de vuit, abans de completar-lo sense ni despentinar-se. Salsa de rivalitat.

La Vella va tornar a la càrrega i va desmuntar un altre cop la base. Finalment –la cinquena és la bona!– va ordenar l'atac. El castell va pujar de pressa i molt decidit, però amb els segons col·locats i l'aixecador entrant, la impressionant estructura va cedir espectacularment. Va ser un intent ple d'orgull. En qualsevol cas, ahir no era el dia.

D'altra banda, l'altra notícia destacada de la jornada la van protagonitzar els Xiquets de Reus descarregant el cinc de vuit.

Va ser dissabte i en el marc de la seva diada quan la colla va superar el repte en la segona temptativa, temperant els nervis després d'un primer intent desmuntat, amb determinació i valor per dominar el castell i fer un salt qualitatiu molt important, ja albirat en el concurs recent.


La

jornada

VILA-RODONA
DIADA DE LA FIRA

Colla Vella dels Xiquets de Valls:
5/8, i4/9net, 3/8, 2P/5
Colla Joves Xiquets de Valls:
3/8, 4/8, 9/7, vano de 5
Altres actuacions

Dissabte, 3 novembre

Reus

Xiquets de Reus:

2/8f, id5/8, 5/8, 3/8, 2P/5

Bordegassos de Vilanova:

5/7, 2/7, 4/7, P/5

Diumenge, 4 novembre

Cornellà de Llobregat

Castellers de Barcelona:

5/8, 3/8, 4/8, P/5

Castellers Sagrada Família:

4/7a, 3/7s, 4/7, P/5

Castellers de Cornellà:

3/7a, 5/7, id4/7a, id4/7a, 4/7a, vano de 5



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró