Societat

Habitatge

Desnonament d'una veïna de Pont de Molins

La Pepa no vol marxar

L'Ajuntament aconsegueix una ordre judicial perquè una dona de 78 anys deixi casa seva

Diu que viu en condicions infrahumanes

Xiulada de la PAH a favor de la veïna, que no es vol moure perquè hi té els animals

La Pepa té 78 anys, en fa quinze que viu a Pont de Molins i es nega a deixar casa seva, tot i que l'Ajuntament té una ordre judicial que l'obliga a fer-ho i que es podria executar en els pròxims dies. Ahir una vintena de persones de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca van fer una casserolada i una xiulada contra l'alcalde, Josep Fuentes, a qui demanen que no obligui la Pepa a marxar. Dúnia Deprado, portaveu, va dir que volen “que deixin la Pepa a casa”. “Sospitem que hi ha interessos urbanístics darrere”, deia.

La Pepa es va quedar vídua fa un any i viu amb quatre gossos, deu gats i dos ocells en una granja en ruïnes als afores del poble per la qual paga un petit lloguer. Hi té instal·lada una caravana, on dorm. Va dir ahir: “He viscut els últims anys de vida del meu home. Tinc els animals i no els podria tenir a cap més lloc. Són els únics familiars que tinc. Com volen que els doni si són la meva vida?” Assegura que té tot el que necessita i que només li cal que l'ajudin a arreglar una part que se li va cremar amb el foc del juliol com està fent la PAH. “Em quedo sota la meva responsabilitat”, diu.

L'alcalde diu que la Pepa viu en condicions infrahumanes i en situació il·legal. Assegura que li han ofert un pis a Figueres on el primer any no pagaria i a partir del segon any pagaria 150 euros. La Pepa, però, l'ha rebutjat perquè no ho pot pagar i no hi podria traslladar tots els animals. El secretari, Xavier López, i l'advocat Narcís Pérez Moratones van explicar que l'edifici amenaça ruïna i ha d'anar a terra. A més, la llei urbanística no permet que es reconstrueixi l'edifici en sòl no urbanitzable, van aclarir. L'amo de la casa, Francesc Ferro, dóna suport a la Pepa i ahir va protagonitzar una discussió amb l'alcalde. Ferro va acabar estirant el nas a l'alcalde, que li va demanar que marxés i va trucar als Mossos, tot i que al final va quedar en res. L'alcalde va parlar amb membres de la PAH, amb qui també va tenir una topada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró