Societat

TRIBUNALS

Assumptes Interns investiga quatre càrrecs dels Mossos

El jutge del cas Macedònia vol que s'aclareixi si van rebre regals d'un 'narco'

El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, el magistrat Joaquín Aguirre, ha encarregat a la Divisió d'Assumptes Interns (DAI) dels Mossos que esbrini si quatre càrrecs policials van cometre un il·lícit penal, tal com recullen unes converses enregistrades el 2010, en el cas Macedònia, de suposada corrupció policial.

El jutge vol saber si el llavors sotsinspector de Vilanova i la Geltrú, Josep Ranea, imputat en el cas, i el sotsinspector, Jordi Robles, van disfrutar dels serveis d'un prostíbul convidats per un empresari de Sitges. També demana si els sergents Oscar Durán i Antonio Julián , de Gavà, van rebre regals de Manuel Gutiérrez Carbajo, narcotraficant imputat en la causa. I si el cap de la policia local de Sitges, Blas Nebreda, va retirar multes a un amic de Carbajo.El suposat beneficiari de la retirada de les multes és Manuel Ocaña. Per això, el magistrat Aguirre demana a la DAI que es personi a l'Ajuntament de Sitges i sol·liciti els expedients administratius incoats contra aquesta persona i si certament se li van retirar sancions de trànsit.Finalment, el jutge, tal com sol·licitava el fiscal Anticorrupció Emilio Sánchez Ulled, requereix a una companyia telefònica perquè identifiqui els titulars de dos números de telèfon mòbil que surten en un dels comptes que el narcotraficant i confident policial Gutierrez Carbajo tenia obert a la joieria Rabat de Barcelona, amb el nom de Dany Dany. Aquesta investigació, feta per Assumptes Interns de la Polícia Nacional, fixava que sortien els noms de Franco Carlo i Alberto Montecarlo però es desconeixia la seva identitat. La policía havia de seguir el rastre de 77 rellotges de luxe adquirits per Carbajo i suposadament regalats a càrrecs policials. La manca de control de Rabat dels clients –tot i que no era obligatori fins els 2010, segons el col·lectiu de joiers– ha impedit descobrir els destinataris finals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona