Societat

successos

El cotxe aparcat davant el prostíbul de la Jonquera tenia un quilo de dinamita

Els artificiers dels Tedax van aconseguir desactivar l'artefacte sense fer-lo explotar

Els amos del club creuen que els atacants volen fer tancar el bordell

El cotxe Opel Astra que uns individus van abandonar diumenge al vespre davant del prostíbul Paradise de la Jonquera contenia un quilo de dinamita connectat amb dues bombones de butà, que estaven tapades amb una flassada al seient del darrera. Els especialistes dels Tedax dels Mossos d'Esquadra, que van treballar durant hores amb robots i equips de protecció especials, van aconseguir desactivar l'artefacte sense necessitat de fer-lo explotar i, posteriorment, van endur-se el vehicle perquè sigui analitzat per la policia científica. El cotxe havia estat robat a Castelló d'Empúries dissabte a la tarda.

Els autors d'aquest darrer atac contra el club Paradise, quatre individus, suposadament armats amb subfusells o armes llargues, es van presentar al vespre a l'aparcament posterior del prostíbul en un moment en què el local estava obert i amb clients i prostitutes a dins, a diferència de l'atemptat del dia 12, quan van llençar dos còctels molotov a la part posterior, a les sis del matí, quan no hi havia activitat. L'individu que conduïa l'Opel Astra es va dirigir al vigilant i li va dir que tenia una bomba i que explotaria, després va pujar a un Porsche Cayene (que podria haver estat robat) en el qual ja hi anaven els seus còmplices i van fugir.

El Porsche va ser trobat calcinat una estona més tard a Capmany, a la carretera que va a Sant Climent Sescebes, en una raconada després del trencant de Cantallops. I segons les primeres pistes, els malfactors després van fugir amb un Land Rover.

Els Mossos s'han fet càrrec de les investigacions per aclarir qui i per què atempta contra el Paradise, un prostíbul que capta una majoria de clientela francesa, i que va obrir després d'un llarg litigi judicial amb l'Ajuntament de la Jonquera, que ho volia impedir. Els responsables del Paradise diuen que només poden considerar que els atacs vénen de la competència del sector, a qui l'obertura del bordell ha perjudicat perquè els ha pres clients i perquè els capta prostitutes.

LA XIFRA

2
atemptats
hi ha hagut contra el gran prostíbul de la Jonquera en pocs dies. El primer, el dia 12, amb pocs danys.

Una possible extorsió al propietari

Els investigadors sospiten que els responsables del club, que té com a cap visible l'empresari José Moreno, saben més coses del es que expliquen, però que no els interessa compartir els possibles mòbils amb la policia.

Una de les hipòtesis que contemplen els investigadors dels Mossos d'Esquadra és que Moreno sigui objecte d'extorsió per part de grups mafiosos que controlen la prostitució i que els atacs tinguin com a objectiu espantar-lo per obligar-los a pagar una quantitat econòmica. Les amenaces han anat in crescendo, a l'hora d'anar creant por, però ara per ara no han provocat danys personals. Els responsables del Madam's creuen que són estratègies terroristes per crear alarma i que persegueixen un objectiu clar: fer tancar el local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida