Societat

successos

Mor Manuel Mota, l'ànima de Pronovias

El prestigiós dissenyador tarragoní s'hauria suïcidat clavant-se un ganivet al cor

Els Mossos descarten el crim

El prestigiós dissenyador tarragoní Manuel Mota, director creatiu de la firma Pronovias durant 23 anys, va morir dimarts a Sitges. Tenia 46 anys, i, encara que ni Pronovias ni la família ho han confirmat, tot sembla indicar que es tracta d'un suïcidi. Algunes fonts asseguren que s'hauria tret la vida clavant-se un ganivet al cor en un centre de salut i que allà mateix hauria deixat una o diverses notes manuscrites. Els Mossos, però, no han confirmat aquesta hipòtesi.

Pronovias va fer pública ahir la mort en un comunicat en què explicava que “no hi ha cap indici de criminalitat” en la mort de Mota. La policia catalana va descartar també que es tracti d'un crim.

Tot i això, fonts properes a la família van mostrar sorpresa davant la possibilitat del suïcidi. Van reconèixer que el dissenyador s'havia retirat uns mesos l'any 2010 per una depressió, però van assegurar que el tema “estava superat” i que el creatiu vivia “una llarga temporada content i brillant, i molt bé d'ànim”. Fins i tot tenia una relació sentimental estable.

Mota era un home discret en la seva vida privada i la seva família ha desitjat mantenir aquesta discreció també en la seva mort. El president de Pronovias, Albert Palatchi, també a través d'un comunicat, va elogiar la figura de Mota i el seu talent. “La família Pronovias ha perdut un dels seus membres més estimats. Ens queda el record de tantes col·leccions, tantes desfilades, tant d'esforç, tant de talent i il·lusió compartits amb tots.” I el va acomiadar amb paraules càlides i commogudes. “Manuel era un gran senyor, un gran company, un gran artista i per damunt de tot una gran persona.” El director de la Barcelona Bridal Week, Àlex Flaqué, també va destacar que Mota era “un treballador incansable” i un “gran creador d'equip”.

Un revolucionari de la moda nupcial

Nascut a Tarragona el 9 de juliol del 1966, Manuel Mota recordava amb estimació les tardes d'infància en què una modista anava a casa seva a prendre mides a la seva mare i la seva germana: “Era magnífic veure com de mica en mica es construïen els vestits.” Va estudiar disseny tèxtil a Madrid i de seguida va entrar en el món de la moda nupcial amb la firma Pronovias. Allà va demostrar en poc temps que tant podia confeccionar prêt-à-porter com alta costura, i adaptar uns vestits massa estereotipats a la vida i el gust de la dona moderna. Pantalons, minifaldilles, però també peces molt principesques, si calia. De fet, després de la boda de Kate Middleton comentava que li hauria agradat veure la núvia amb un disseny “més impressionant, amb més cua”. Amant de la lectura, de l'art i de l'arquitectura, li encantava descobrir botigues d'antiguitats i els vestits de la Belle Époque, dels anys quaranta, cinquanta i seixanta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona