El bisbe renova la cúria, però manté el vicari general, i hi incorpora dos homes amb clar perfil social

Joaquim Giol és secretari de migracions i Esteve Sureda és director de Càritas

El nou bisbe de Girona ja va manifestar el seu interès per l'obra social de l'Església, el 29 d'octubre, en l'homilia de la missa de Sant Narcís, patró de la ciutat i de la diòcesi de Girona. Va destacar, sobretot, l'esforç de Càritas «per atendre la immigració i les noves pobreses que genera la societat d'avui i que truquen a la porta».

Dies abans, el 24 d'octubre, en una entrevista a El Punt, el bisbe havia assegurat que abans de refer l'organigrama de la cúria calia conèixer les persones i el funcionament del Bisbat. Va renovar tots els càrrecs el dilluns 20 d'octubre, l'endemà mateix de començar el seu episcopat. I va afegir, en aquella entrevista: «Cal algun canvi de persones, no perquè jo ho vulgui, sinó perquè algú ho demana.»

I el 9 de gener del 2009, ahir, va fer públics els canvis, donant sentit a les seves manifestacions anteriors, volgudes o no. En el document tramès ahir a migdia als mitjans de comunicació, el bisbe assegura que els mossens Joan Naspleda i Pere Domènech, ja en els primers dies del seu episcopat, li van manifestar la seva disponibilitat per exercir les responsabilitats de provicari del Bisbat i vicari episcopal per a l'apostolat dels laics, respectivament, fins a final de l'any 2008. Assevera que a l'entrada del nou any desitjaven ser rellevats a causa dels molts anys que han assumit aquests serveis pastorals en bé de la diòcesi. «Els agraeixo molt sincerament la seva generosa entrega.»

Naspleda, canonge de la seu, continuarà com a delegat episcopal per al patrimoni cultural i la direcció de l'Arxiu Diocesà i de la biblioteca diocesana del seminari; i Domènech es manté com a rector de les parròquies de Sant Feliu la Major, el Carme, Sant Salvador d'Horta i Sant Daniel i coordinador de l'agrupació de parròquies del Barri Vell i de la Devesa de Girona.

Els nous membres de l'equip de govern del Bisbat van prendre possessió del seu càrrec ahir al matí mateix. Joaquim Giol és rector de l'Armentera; Esteve Sureda, de Vilobí d'Onyar, Brunyola i Sant Dalmai, i Jordi Font, de Fontcoberta, Ollers, Vilademí i Vilavenut. Giol i Font són canonges.

Dilluns començarà el procés per escollir els membres del Consell Presbiteral i del Consell Pastoral del Bisbat.

FRANCESC PARDO ARTIGAS
Nascut a Torrelles de Foix (Alt Penedès), el 26 de juny del 1946, és el 114è bisbe de Girona des del diumenge 19 d'octubre del 2008
Vicari general
Mn. Lluís Suñer Roca (Fornells de la Selva, 1946)
Provicari general
Mn. Joaquim Giol Aymerich (Centelles, 1953)
Vicari episcopal de pastoral funcional
Mn. Esteve Sureda Villar (Santa Coloma de Farners, 1950)
Vicari episcopal de pastoral per a les vocacions
Mn. Jordi Font Plana, (Sant Joan les Fonts, 1958)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.