Societat

successos

“No em va donar la gana de donar-los els 200 euros”

Un altre assalt amb violència a una masia del Baix Empordà

Van lligar la propietària i la cuidadora i els van exigir que obrissin la caixa forta que no tenen

És el segon atac a una casa de Rupià

Lluny d'esvair-se, l'alarma generada per l'onada de robatoris violents en habitatges de les comarques gironines continua agreujant-se per la successió de casos, que aquest any està afectant especialment el Baix Empordà. Dimarts, quan passaven uns deu minuts de les nou del vespre, quatre encaputxats van assaltar Cal Sardà, a Rupià. A l'interior hi havia la propietària, Teresa Valls Coromina, de 85 anys, i una seva cuidadora, Gina Quispe, d'origen bolivià.

Quan van entrar els delinqüents l'anciana mirava tranquil·lament les notícies a la televisió i estava acabant de sopar, ja que s'estava pelant una poma de postres. Els assaltants anaven armats amb un ganivet de poc més d'un pam i portaven la cara completament tapada, deixant a la vista només els ulls i la boca. Van lligar de mans les dues dones amb cinta aïllant, mentre exigien de manera insistent a la mestressa que els revelés on era la caixa forta. Aquesta vegada, però, els lladres es van equivocar perquè en aquesta masia no n'hi ha. Com que els quatre membres de la banda en un principi no s'ho creien, van col·locar el ganivet al coll a la propietària per fer-la parlar.

La Teresa, però, va demostrar la seva excepcional valentia, ja que fins i tot els va plantar cara dialècticament. “Els vaig insistir que s'emportessin tot el que volguessin, com ara les peces de plata. Ells m'amenaçaven de matar-me si no els donava diners. Els vaig contestar que si volien em matessin, que ja podien començar, però que jo no tenia diners a casa. Mentre no em fessin patir, igualment m'he de morir d'aquí a poc”.

Els lladres, neguitosos perquè no trobaven el que buscaven, van esparracar una manta, van subjectar també de peus Gina Quispe i li van tapar els ulls. I pel que a l'anciana, que segons la cuidadora no parava de parlar, li van tapar la boca amb cinta aïllant. “Jo demanava a la senyora que callés”, recordava ahir la cuidadora.

Mentre les víctimes estaven immobilitzades, els individus es van estar una hora escorcollant la casa. La van deixar completament regirada de dalt a baix, i amb tot de papers escampats. Se'ls van emportar joies antigues de la família, tres telèfons mòbils, un ordinador i una càmera de fotos. “A casa només hi tenia 200 euros però no em va donar la gana de donar-los perquè no s'haurien cregut que és tot el que tinc”, va dir Valls.

En l'últim mes i mig, és el segon assalt violent en un habitatge que ha viscut Rupià, on hi ha 240 veïns. El 12 de desembre passat uns lladres van entrar a una casa aïllada i van lligar el masover. En aquella ocasió, però, els lladres no es van endur res perquè van haver de sortir corrents perquè va arribar en aquell moment una furgoneta per entregar una comanda.

D'altra banda, ahir es va saber que els Mossos d'Esquadra van desarticular el dia 11 de desembre una banda criminal que efectuava tot tipus d'operacions, des de robatoris amb violència a domicilis fins a tràfic de drogues, extorsions i cobrament dels morosos amb intimidació. La investigació dels cossos policials va començar el 22 d'octubre passat, quan uns membres del grup van assaltar a Rubí el domicili d'un matrimoni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comiat multitudinari a Terricabras

girona
patrimoni

Denuncien penalment una persona per espoli arqueològic a Gandesa

GANDESA
societat

Les conductes suïcides no mortals es van enfilar un 50% després del confinament

barcelona

Nou repel·lent per allunyar cabirols i senglars de les vinyes de l’Empordà

agullana

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà
societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona
medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA