Societat

La supressió de línies de P3 farà desaparèixer set escoles

Ensenyament preveu que el curs 2013/2014 es matriculin 84.015 alumnes de P3, uns vuit-cents menys que l'any anterior

S'eliminen un total de 73 grups infantils pel descens de la natalitat a Catalunya

Ensenyament suprimirà el curs que ve 73 línies de P3, segons va informar ahir la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Aquesta decisió suposarà el tancament immediat de dues escoles, la desaparició progressiva de tres més i la transformació de dues escoles en centres de secundària.

“L'any 2006 es van engegar mòduls per fer front a la tendència de creixement de la població. Les dades actuals ens mostren un descens demogràfic. Ara no hi ha prou demanda per obrir nous grups de P3”, assegura Rigau. De fet, segons l'estudi Projeccions de població a curt termini, 2012-2021, elaborat per l'Instituto Nacional de Estadística (INE), a Catalunya hi haurà 405.146 habitants menys d'aquí a una dècada, i el nombre d'habitants baixarà així dels set milions actuals. En concret, l'escola El Castell de Tona i l'escola Can Montllor de Terrassa són els centres educatius que tancaran el curs vinent. Els alumnes d'El Castell s'integraran a l'escola L'Era de Dalt i els de Can Montllor aniran a parar a l'escola Roser Capdevila.

Pel que fa als altres tres centres que desapareixeran progressivament són l'escola Gil Cristià de la Selva del Camp, l'escola Xarau de Cerdanyola del Vallès i l'escola Poblenou de Pineda de Mar. “Enguany ja no s'obriran nous grups de P3”, va confirmar Rigau. Tot i això, en el cas de l'escola de Cerdanyola, s'ha arribat a un acord amb l'Ajuntament per mantenir enguany encara una de les dues línies de P3 si s'arriba als vint alumnes matriculats.

Quant a l'escola Sant Baldiri de Lliçà d'Amunt i l'escola Vilamagore de Sant Pere de Vilamajor, experimentaran una transformació progressiva. En el cas de la de Lliçà d'Amunt, es transformarà en un centre de secundària, de dotze a setze anys, i l'escola Vilamagore es convertirà en un institut per a alumnes de dotze a divuit anys.

A més, segons va informar Rigau, tres escoles d'Olot, Granollers i Dosrius podrien tancar el curs vinent si no s'arriba a un mínim de quinze alumnes matriculats.

Pel que fa a l'educació primària i secundària, ambdues experimenten un creixement. En total, el pròxim curs escolar hi haurà 13.490 alumnes de primària, respecte als 12.870 del curs 2012/2013, i en el cas de secundària hi haurà un total de 6.266 alumnes, 120 alumnes més que l'any passat. Per tant, el sistema educatiu català creixerà el curs escolar que ve i arribarà als 994.000 alumnes matriculats, un augment que fa preveure que l'any vinent “no es podran tancar mòduls”, va comentar Rigau.

LA FRASE

Es busca un repartiment més equilibrat dels alumnes amb necessitats especials
Irene Rigau
Consellera d'Ensenyament

LA XIFRA

6,9
milions d'habitants
és la població que tindrà Catalunya el 2021, segons l'estudi de l'Instituto Nacional de Estadística.

Primeres mobilitzacions en contra

Terrassa, Cerdanyola i Tona s'hi oposen

Els pares de l'escola Can Montllor de Terrassa van rebutjar ahir el tancament i van anunciar que preparen un calendari de mobilitzacions. Pel que fa a l'escola Can Xarau, avui hi ha convocada una concentració a les 10 hores davant del Departament d'Ensenyament per mostrar el rebuig a la decisió. Finalment, l'Ajuntament de Tona demana que s'ajorni cinc anys el tancament, per poder fer una integració progressiva entre les dues escoles.

Tancada al Joan Coromines de Mataró

L'anunci del tancament d'una de les línies de P3 va mobilitzar les famílies de l'escola pública Joan Coromines de Mataró. Prop d'un centenar de pares i nens van dormir al centre divendres com a mesura de pressió perquè es faci marxa enrere. L'escola disposa del suport de l'Ajuntament, que també hi està en contra, ja que les dades de natalitat de què disposen apunten que cal mantenir i fins i tot ampliar una línia de P3 a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES