Societat

JOHN HOFFMAN

DIRECTOR EXECUTIU DE GSMA

“El mòbil pot ajudar en la lluita contra la fam”

“La connectivitat mòbil, amb el suport adequat, pot ajudar la humanitat davant dels principals desafiaments que té plantejats”

“És bona per a Barcelona i per al món dels mòbils”

“Encara és massa aviat per declarar la desaparició dels SMS”

Connectat i irònic
Hoffman (Michigan, 1957) és una persona connectada. Sempre du una Blackberry i un Samsung S3 al damunt (diu que són una eina bàsica per comunicar-se amb els seus cinc fills adolescents), però a més està sempre atent a les notícies del seu entorn i les comenta amb ironia, guanyant-se així els auditoris.
El Congrés Mundial del Mòbil serà un gran aparador de productes i serveis d'avantguarda

A poques hores perquè Barcelona comenci a descobrir al món les novetats en tecnologia mòbil, John Hoffman, el màxim responsable de l'associació d'operadores i empreses tecnològiques que organitzen el Congrés Mundial del Mòbil (CMM) ja ho té tot a punt.

Què creu que serà el més destacable de la fira? Quines tendències marcarà?
Es fa difícil triar, perquè el CMM serà un gran aparador de productes i serveis d'avantguarda. Em sembla, però, que hi ha una cosa que no ens podrem perdre: la ciutat connectada. Serà una reproducció d'un carrer amb cotxes, oficines, botigues, cases, bars i fins i tot un hotel i l'ajuntament amb tot de productes connectats. Hi veurem com serà la vida connectada del futur.
Des que el congrés va arribar a Barcelona, no para de créixer. Té un límit?
Hem passat dels 51.000 assistents als més de 70.000 que esperem aquests dies. Volem seguir creixent, però més que en la quantitat, ens volem centrar a proporcionar una experiència de la màxima qualitat per als nostres assistents. Amb tot, no descartem utilitzar també el recinte de Montjuïc si el de la Gran Via se'ns queda petit.
Tenint en compte la situació econòmica i social i també els precedents de manifestacions, esperen un CMM tranquil?
Per descomptat que sí. Esperem una edició tranquil·la, però sempre estem preparats per fer front a qualsevol situació d'aquest tipus que pugui sorgir.
Aquest any, a més de l'absència habitual d'Apple, hi ha la baixa de l'estand d'Android, just quan el sistema operatiu té més força. És estrany...
Esperem que Google seguirà tenint una important presència en el Congrés Mundial del Mòbil i aprofitarà l'esdeveniment per fer reunions de negocis i crear vincles comercials. A més, participaran en el nostre programa de conferències. En tot cas, les seves absències tenen a veure amb les respectives estratègies comercials en relació amb aquesta mena d'esdeveniments, i són ells els que en saben els motius. A nosaltres ens encantaria que hi fossin.
És realment necessari tenir una capital mundial del mòbil?
Sí, crec que el Mobile World Capital és important no només per a Barcelona, sinó també per al món dels mòbils. És una plataforma per mostrar Barcelona i el seu paper en l'impuls de la innovació, i alhora posa en relleu el poder de la telefonia mòbil en la transformació de les vides dels ciutadans de tot el món.
S'atreviria a dir com ens comunicarem d'aquí a deu o vint anys?
Encara que no puc predir el futur, jo crec que el mòbil serà al cor de tot el que fem. Encara que actualment milions de nous dispositius s'estan connectant a les xarxes mòbils cada mes, tot just estem gratant la superfície del que és possible. De fet, la connectivitat mòbil podria, amb el suport adequat, ajudar la humanitat davant de molts dels grans desafiaments que afronta avui dia: ampliar l'accés a l'atenció sanitària i l'educació, l'alleujament de la pobresa, la lluita contra la fam, contra el canvi climàtic, entre molts d'altres.
Les trucades de veu i els SMS tenen els dies comptats, almenys tal com els coneixem ara?
Encara que l'ús dels mòbils canvia molt ràpidament, probablement encara és massa aviat per declarar la desaparició d'aquests sistemes “tradicionals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla