Societat

Tecnologia

Traspassant parets

Llança un sistema d'ubicació dins d'edificis

Aquesta universitat i els aeroports del Prat i Girona, entre els primers a oferir el servei

Google Maps, el servei cartogràfic més utilitzat del món, fila encara més prim. Si fins ara ja era una eina gairebé imprescindible per planificar rutes, trobar determinats indrets o recórrer els barris a peu de carrer, ara ha guanyat encara més precisió incorporant un servei d'ubicació dins dels edificis. Aquest sistema, que ja estava operatiu en altres països, es va activar ahir a l'Estat amb els plànols de 67 edificis, entre els quals hi ha els aeroports del Prat i de Girona, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i alguns centres comercials. Amb tot, la previsió és que el servei creixi de manera progressiva i vagi ampliant ràpidament el seu potencial, especialment en el moment que es permeti la possibilitat que determinats usuaris puguin pujar-hi directament els plànols.

De moment, a la funció d'interior d'edificis només s'hi pot accedir des dels dispositius amb Android amb l'aplicació de Google Maps actualitzada a la versió 6.0 o posteriors. Curiosament, Google va llançar també ahir una actualització de la seva aplicació per a IOS que, sospitosament, no incorporava aquesta funció. Per tant, els aparells d'Apple, que fa uns mesos van deixar d'oferir els mapes de Google de manera nativa, hauran d'esperar un temps més a poder incorporar aquesta funció.

En qualsevol cas, l'ús de l'aplicació és ben senzill. Només cal anar ampliant el mapa fins a l'edifici desitjat i, a partir d'un cert nivell, podrem traspassar les parets i veure els detalls de l'interior. El típic puntet blau ubicarà l'usuari amb un marge de pocs metres i, si aquest puja o baixa una planta, la interfície ho detectarà i n'actualitzarà la informació.

La majoria dels espais interiors disponibles corresponen a centres comercials (com el de Glòries i la Maquinista, a Barcelona) i també a aeroports d'AENA. La llista de museus, hospitals i universitats és molt més curta, i la única presència catalana és la de la UAB. “Aquest projecte s'integra amb altres línies de treball que hem posat en marxa per millorar la mobilitat i la localització al campus”, explica Xavier Ribes, comissionat del rector de la UAB per la Societat de la Informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona