Societat

Segona ‘fumata' negra, encara no hi ha papa

Els cardenals tornaran a entrar a la Capella Sixtina aquest dimecres a la tarda

Si hi ha fum blanc, es podrà veure entre les 17.30h i les 18, però si cap dels candidats aconsegueix un mínim de 77 vots, sortirà fum negre cap a les 19h

Los 115 cardenals electors han tornar aquest dimecres a la Capella Sixtina cap a les 9.30h del matí, i després de resar una mitja hora, han fet dues votacions per escollir el successor de Benet XVI i 266è Papa de l'Església Catòlica. Cap a les 11.39h ha sortit la fumata negra, cosa que indica que cap dels cardenals ha aconseguit el mínim de 77 vots necessaris per ser escollit nou Papa.

Com que aquest matí no s'ha escollit successor, els cardenals han tornat a la Casa de Santa Marta cap a les 12.30h. Tornaran a la Capella Sixtina a les 16h, on faran dos votacions més. En cas que surti escollit aquest cop el nou Pontífex, es podrà veure la fumata blanca, entre les 17.30h i les 18h.

Si el resultat és negatiu, la fumata negra s'espera cap a les 19h . A les 19.15h els cardenals resaran els vespres.

El fum de la primera fumata del Conclave per escollir nou Papa va sortir negre aquest dimarts, a les 19.41h.

Si cap cardenal aconsegueix els dos terços en les votacions durant tres dies consecutius, el procés d'elecció se suspendrà per un dia fer una pausa d'oració i de lliure col·loqui entre els cardenals electors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.