La sardana

Barcelona (Barcelonès)

Dues propostes innovadores

Concerts d'Albert Guinovart amb la cobla Ciutat de Girona i Raph Dumas amb la Sant Jordi

La voluntat d'obrir la cobla a la interpretació de diferents gèneres més enllà de la sardana o a la incorporació d'altres instruments és cada vegada més habitual. És, de fet, una manera de promocionar i eixamplar el territori sonor d'aquesta formació musical. Per això la cobla Ciutat de Girona ha convidat en concert el pianista i compositor Albert Guinovart, que interpretarà dues obres seves: el Concert per a piano i cobla sobre temes de ‘Mar i Cel' i la Rapsòdia sobre temes de la Patum per a piano, cobla i percussió. Aquesta és una altra proposta que produeix la cobla Ciutat de Girona per fer arribar la música per a cobla al més alt nivell i oferir-la a tot el públic, no només a l'estrictament sardanista.

El programa consta d'una primera part amb la participació només de la cobla, que interpretarà Alt Empordà, de Ricard Viladesau, Dos campanars, de Roland Besson, Una mitja virtut, de Josep Blanch i Reynalt, Suites I i II per a infants, de Joan Josep Blay, i La Muixeranga d'Algemesí (glosa), de Joaquim Serra i Corominas. Serà en la segona part quan s'interpretaran les dues obres d'Albert Guinovart, per a cobla, piano i percussió. A més d'Albert Guinovart al piano, Joan Torras i Fani Fortet s'encarregaran de la percussió i Jesús Ventura dirigirà el concert.

«Coblism»

En aquesta mateixa línia, la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i el DJ i productor Raph Dumas fan també la seva personal aportació musical. Dumas presenta els dos vessants de la seva herència musical en l'àlbum titulat Coblism. I ho fa al costat de la cobla Sant Jordi, que incorpora l'estil i l'empremta que atorga als seus projectes, així com l'experiència assolida en les seves últimes col·laboracions. S'ha de destacar l'aportació dels tenores i compositors Enric Ortí i Vicenç Vidalou, autors dels nous arranjaments, que es presentaran, en estrena absoluta, en el concert que el dimarts 16 d'abril (20.00) es farà al Palau de Congressos de Perpinyà. Una proposta que també portaran a Brussel·les (20 i 21 d'abril).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER