Societat

Societat

Valents garrotxins a l'aparador

Dos olotins editen un llibre d'entrevistes a joves de la comarca que han reeixit en les seves activitats professionals

Provenen de diversos sectors i els presenten com a elements identificatius per a altres joves

La llista és molt llarga, cosa que els obre les portes a fer altres edicions de ‘Valents'

Dos joves valents d'Olot, el periodista Joan Manuel Robles (Barcelona, 1983) i el fotògraf Martí Albesa (Olot, 1988), han presentat el llibre Valents –a la portada del llibre la v se sobreposa a la t–, que és un petit tastet del talent jove que té la comarca de la Garrotxa. Pretenen aportar un xic de llum en un moment en què hi ha una fuga de talent fresc i preparat i, sobretot, en un moment en què no hi ha gaire res que animi el col·lectiu juvenil i jove a ser optimista. Robles i Albesa s'han autoeditat el llibre i han tingut el suport de l'Ajuntament d'Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa. L'ha imprès la Impremta Aubert, de Sant Joan les Fonts, que n'ha fet un tiratge d'un miler d'exemplars.

Joan Manuel Robles explica que amb Valents ha pogut donar una sortida editorial a un gènere, el de l'entrevista indirecta, que l'apassiona i que, com a professional –és editor de les notícies d'Olot Televisió–, no pot conrear. “L'entrevista indirecta em permet fer-hi la meva aportació i la meva narrativa per explicar tot allò que envolta el personatge i, en definitiva, fer-ho més entenedor i més atractiu al lector”, ha remarcat. Ell mateix concreta que ha entrevistat onze joves que destaquen en àmbits molt diversos, els quals se'n surten en el context actual de crisi econòmica i dificultats laborals.

Es tracta dels quatre membres de Teràpia de Shock –Albert Parés (baix), Ferran Massegú (veu), Jaume Sucarrats (guitarra) i Gerard López (bateria)–, del cuiner de Ca l'Enric Jordi Juncà, del torero Abel Robles, de la patinadora del Club de Patinatge Artístic d'Olot Sara Meya, del tècnic de notícies per satèl·lit Christian Lozano, de la subcampiona olímpica de waterpolo Jennifer Pareja, de l'activista social i polític Jordi Gasulla i, finalment, de l'enginyera aeronàutica Sara Arbós. “Hem volgut donar a conèixer els noms propis del futur de la Garrotxa, perquè els altres joves s'hi puguin identificar”, afirma Robles. Martí Albesa hi afegeix, però, que la llista és molt i molt llarga, cosa que els obre les portes a altres edicions de Valents.

Martí Albesa explica que, abans de fotografiar els protagonistes, ell ha volgut ser present a les entrevistes, que, a més, s'han dut a terme als espais on aquests joves desenvolupen la seva activitat. “Hem fet retrats en el context habitual dels protagonistes, per aconseguir que se sentin còmodes i per aportar més informació al lector”, explica. “Hem fet de fotoperiodistes”, hi afegeix.

Un i altre coincideixen que tots els entrevistats han posat de relleu que tenen talent i, sobretot, que el seu èxit no és fruit de la casualitat, sinó de l'esforç i la passió per la seva feina.

Robles i Albesa, doncs, han passat els personatges pel sedàs de la seva mirada. La d'Albesa es pot veure en forma d'exposició de les fotos del llibre i algunes altres de les sessions realitzades al bar de l'Orfeó d'Olot durant tot aquest mes d'abril. Joves valents que han entrevistat joves valents. Que la llista no s'acabi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC