Societat

Mòbils pensats per no trucar

Intenta redefinir el concepte de telèfon amb un nou sistema que situa l'accés a la xarxa social per davant de qualsevol altra funció

Les aplicacions passen a un segon terme i conversar sembla ja una cosa del passat

Recorden quan els telèfons servien per parlar? Doncs oblidin-se. Si l'aparició dels smartphones va provocar una allau d'aplicacions que han convertit els nostres dispositius en una eina multifunció, ara Facebook pretén situar-se en un lloc preeminent i relegar la resta d'aplicacions a un lloc secundari. Per als creadors d'aquest nou projecte, anomenat Facebook Home, trucar resulta gairebé impensable. “Per què parlar amb una persona, si puc dirigir-me a tot el món?”, deuen pensar.

Mark Zuckerberg va presentar aquesta setmana el nou intent de Facebook per assaltar el món dels mòbils. Al contrari del que apuntaven els rumors, el seu as a la màniga no era un nou telèfon, sinó una capa de software que consagrarà els terminals a la xarxa social. Facebook Home es podrà descarregar des de la Play Store apartir del 12 d'abril, en principi únicament per als residents als Estats Units. Posteriorment s'estendrà per tot el món, però encara no hi ha dates per a la resta de països. Un cop instal·lada, la tradicional pantalla de bloqueig o d'inici del nostre terminal desapareixerà i en el seu lloc hi trobarem les notícies de portada de la xarxa social.

A pantalla completa, doncs, veurem les imatges i notícies que pengin els nostres contactes i també apareixeran, a manera de bombolles, les comunicacions per xat que rebem. Tota la informació arribarà de manera directa, sense passar per cap pantalla intermèdia. Per utilitzar altres aplicacions caldrà anar a buscar-les expressament, perquè ja no estaran tan a mà com abans, i mentre les executem no es trencarà el fil directe amb Facebook. La icona del telèfon, que permetia fer trucades i tenia un lloc fix a la pantalla, passa a millor vida.

Aquesta nova interfície, doncs, deixarà en un segon pla l'ecosistema d'Android, de manera que caldrà veure com reacciona Google. Pel que fa a Apple, coneixent la rigidesa que imposa als desenvolupadors de programes, sembla absolutament improbable que els Iphone arribin a veure mai aquest sistema.

El canvi que proposa Facebook Home és tan radical que, en un primer moment, només el podran executar els models més potents de Samsung i HTC, que també vendrà un model que el durà preinstal·lat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell