Societat

SALUT

El concurs de l'ABS l'Escala pot no repetir-se

El conseller Ruiz afirma que hi ha altres possibilitats i el territori vol un nou procés amb regles revisades

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va optar per la prudència ahir i va remetre's a la valoració dels serveis jurídics del departament per decidir si es repeteix o no el concurs per a la gestió de l'àrea bàsica de salut (ABS) de l'Escala que va guanyar l'empresa privada Eulen i que l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de la Generalitat (OARCC) va declarar nul. Ruiz va assegurar, en declaracions a l'agència ACN, que aquest òrgan no havia acceptat les al·legacions de la Fundació Salut Empordà, sinó que deia que no es complien determinats requeriments de la Unió Europea (UE) sobre desglossament de puntuació. El conseller, a més, va afegir que la indicació ara era la de repetir el concurs, però va afirmar que hi ha altres possibilitats: “Podem repetir-ho i fer moltes coses”, va declarar. Va afegir, a més: “Estudiarem a veure si ho farem o no.”

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, en representació dels alcaldes de l'àrea bàsica de salut de l'Escala, –Bellcaire d'Empordà, Albons, Viladamat, Ventalló, l'Armentera, Torroella de Fluvià, Sant Pere Pescador i Vilamacolum–, va demanar al conseller que, fos quina fos la fórmula que es plantegi, els “agradaria “conèixer-la i fer-hi aportacions”.

Els batlles reunits ahir en el marc del consell de salut, van reclamar en un comunicat conjunt la redacció de noves bases que facin possible prioritzar un model d'atenció sanitària que estigui basat en la qualitat assistencial i una gestió a través d'entitats públiques sense ànim de lucre. També van sol·licitar a Fundació Salut Empordà, que mantindrà la gestió de l'ABS mentre no hi hagi un altre concurs, que accepti la incorporació d'una representació dels municipis als seus òrgans de debat i de decisió.

El PSC va valorar molt positivament l'anul·lació del procés i va reclamar la modificació de la normativa. La diputada Marina Geli va reclamar que la Fundació Salut Empordà, l'ens amb participació pública que ha gestionat l'ABS de l'Escala i l'hospital de Figueres els últims dotze anys, tingui la consideració de “medi propi” de la Generalitat.

El diputat d'ERC Roger Torrent, per la seva part, va afirmar que aquesta adjudicació obria “les portes al mercadeig i a la privatització de la sanitat pública catalana i això no es pot permetre”. I va afegir: “Defensem que en aquests concursos hi hagi clàusules socials per evitar que casos com aquest es repeteixin.”

LA XIFRA

2,4
milions d'euros
Aquesta va ser l'oferta d'Eulen, només 8.000 euros més que la plantejada per Salut Empordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona