Societat

Mossèn Pere Font i Verdaguer

Va ser rector de Pontós cinquanta anys, professor d'institut i articulista de diari

Mossèn Pere Font i Verdaguer ha mort a Girona a l'edat de 81 anys. Ha estat el rector de Pontós els últims cinquanta anys i una persona “molt estimada per tothom”, tal com destacava l'alcalde de la població alt-empordanesa. De fet, fa pocs mesos se li va fer un homenatge i es va posar el seu nom a la plaça de l'església. Segons recorda l'alcalde, ja l'any 2000 se li va fer un primer reconeixement atorgant-li el títol de fill adoptiu.

Pere Font va néixer als Hostalets d'en Bas el 7 d'abril del 1932. Va fer els estudis eclesiàstics al Seminari de Girona i va ser ordenat prevere el 28 de novembre del 1954. Va arribar a Pontós el 1962. Mossèn Pere Font vivia a Figueres i era el rector no només de Pontós sinó també dels dos tanatoris de Figueres, de les dues bases militars de l'Alt Empordà (Pení i Sant Climent Sescebes) i dels nuclis de Vilamacolum, Parets, Romanyà d'Empordà i Ermedàs.

Mossèn Pere Font era una persona molt coneguda a la comarca. A banda de ser el rector de Pontós, va ser professor dels dos instituts de Figueres. També va ser articulista de diversos mitjans escrits, entre els quals, El Punt. Tots aquests articles els va recollir el 2009 en el llibre Gràcies, on va publicar els textos que havia escrit des del 1974. En una entrevista a aquest diari, Pere Font explicava llavors que aquella era una manera de celebrar el seu 75 aniversari. El rector de Pontós també va publicar un llibre sobre la història de la població anomenat Present i futur de Pontós.

L'enterrament serà avui, 8 de maig, a les deu del matí, a l'església parroquial de Pontós. Pere Font serà enterrat al municipi empordanès, tal com ell mateix havia demanat. La setmana que ve es farà una altra celebració per la seva memòria. Serà el dimecres 15 de maig a l'església parroquial de Sant Pere de Figueres a les vuit del vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot