Societat

Pares i alumnes de cinc escoles amb amenaça de tancament es manifesten a Barcelona

Les escoles són de Tona, Sant Pere Vilamajor, Selva del Camp, Lliçà d'Amunt i Terrassa

Reclamen a la conselleria que escolti les demandes, ja que fins ara han rebut “paraules buides i evasives”

Un centenar de persones s'han manifestat aquest dissabte a la plaça Catalunya de Barcelona per protestar per l'anunci de tancament de cinc escoles: el centre Gil Cristià , de Selva del Camp; l'escola Vilamagore, de Sant Pere de Vilamajor; Sant Baldiri (Lliçà d'Amunt); Can Motllor (Terrassa) i El Castell, de Tona, aquestes dues darreres aquest juny. Pares, mares, mestres i alumnes dels centres s'han agrupat en la plataforma Cap Escola Es Tanca i han expressat el seu rebuig a la clausura mostrant cinc taüts amb els noms dels col·legis. “No es pot permetre que un país que vol ser independent, permeti tancar escoles en un moment com aquest”, ha assenyalat el portaveu de la plataforma, Jordi Canillas.

La davallada demogràfica és un dels motius que Ensenyament ha esmentat per justificar les clausures, posició que no comparteixen des de la plataforma. Consideren que la decisió s'ha fet seguint “criteris únicament econòmics” i que no s'ha tingut en compte les mocions i propostes de resolució presentades per diferents grups i aprovades al Parlament. Tot i picar a la porta d'ajuntaments, amb diputats i amb la conselleria “fins ara només hem obtingut negatives, evasives i paraules buides” i “cap compromís ferm”.

El 18 d'abril es van reunir cinc de les escoles afectades per unir forces. “És un tema molt dur per a les famílies”, ha explicatCanillas. “Estan separant germans que anaven a la mateixa escola, hi ha famílies que han de marxar del municipi on residien perquè el projecte que han triat és el de l'escola que tanca”, afegeix. “I coincidim totes cinc escoles en què volem lluitar fins el final”, ha subratllat.

Canillas considera contradictòria la postura de la conselleria ja que, segons diu, d'una banda vol situar l'ensenyament públic a Catalunya amb una metodologia semblant al model del nord d'Europa “i s'està dedicat a tancar escoles amb projectes educatius interessants, que porten anys funcionant”, indica. Un exemple proper per al portaveu de la plataforma és l'escola Vilamagore, que està nominada a un premi Rosa Sensat. “Podrien ser un lloc d'observatori, perquè el mateix país vegi si funciona (el projecte) o no, Ja que ho tens, aprofita-ho!” exclama.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt