Societat

Els sometents es neguen a abaixar la guàrdia

Les patrulles de pagesos insisteixen a seguir actives, tot i el veto del Parlament

El Parlament no els vol patrullant de nit, però els pagesos no estan disposats a fer cap passa enrere. Després de la votació de dijous a la cambra catalana, en què es va aprovar demanar la prohibició dels sometents, els responsables d'aquestes patrulles urbanes van anunciar ahir que volen continuar fent la seva feina. “La tasca que hem dut a terme ens ha donat un gran resultat i als pobles on hi ha sometent hem vist com els robatoris han disminuït”, va afirmar ahir Miquel Ezquerra, portaveu del sometent d'Alcarràs.

Segons Ezquerra, la seva opinió coincideix amb la dels altres sometents que s'han creat a les comarques de Ponent i que volen continuar actuant. “Fins ara hem tingut un comportament impecable i sempre hem estat al costat de la policia i de l'autoritat”, va dir Ezquerra.

De totes maneres, la decisió de l'administració és de dificultar la tasca dels sometents, i no només per la votació del Parlament. En aquest sentit, el Departament de Justícia ha denegat recentment la petició de l'organització d'Alcarràs de legalitzar la seva situació convertint-se en associació.

L'ofensiva de l'administració en aquest àmbit la va culminar el delegat del govern a Lleida, Ramon Farré, que va avisar que el patrullatge de civils “està prohibit per la Constitució i, per tant, és una pràctica que no existeix ni està autoritzada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona