Societat

«He guanyat molt de temps»

La guanyadora del segon concurs tarragoní «Tasta la vida sense fum», de Miami Platja, va començar a fumar quan tenia 16 anys i ara consumia de 30 a 40 cigarrets diaris

La segona edició de la campanya Tasta la vida sense fum, organitzada enguany a Tarragona per fomentar l'adéu al tabac, la va guanyar Isabel Marzal, resident a Miami Platja. Aquesta exfumadora consumia d'un paquet i mig a dos paquets de tabac al dia i ho va deixar el 31 de maig en el marc del programa. La decisió de deixar el tabac la va prendre per diversos motius, però sobretot pel càncer de laringe que li van diagnosticar a causa del tabac al seu pare, que quan es va assabentar del concurs, la va fer decidir a participar-hi.

Els fumadors que prenien el compromís de deixar l'hàbit havien d'estar, com a mínim, del 31 de maig (últim dia per inscriure-s'hi) fins al 30 de juny sense fumar. Després de fer les anàlisis pertinents, es van sortejar els tres premis al programa Tasta del 2009 de Tarragona Ràdio el dia 30 de juny. Els guanyadors van ser Ramon Maria Sans, que va obtenir el tercer premi, un abonament anual per a les instal·lacions esportives municipals; Dionís Cort, que va guanyar un abonament per a dues persones al Festival d'Estiu de Tarragona, i Isabel Marzal, que va guanyar un viatge d'una setmana a Tunísia per a dues persones.

Durant el mes que ha durat el concurs van operar el pare de la Isabel i ella va prendre la decisió de regalar el viatge a Tunísia al cirurgià que el va operar.

Tot i que els primers dies va tenir algun moment en què va notar la necessitat de fumar, l'exfumadora explica que després no ha notat cap moment d'ansietat o de necessitat: «Jo estava molt conscienciada, abans era un apèndix del cigarret i ell era el centre, ara el centre sóc jo, quan ho vaig decidir estava per sobre del tabac.» Pel que fa a les millores en la vida quotidiana, a més dels 200 euros mensuals que s'estalvia, la Isabel es mostra satisfeta de no fer olor de tabac ni ella ni el seu cotxe, un espai on fumava molt. Tot i que diu que des que ho va deixar menja més i s'ha engreixat, també afirma que ha guanyat temps, «dos paquets al dia et prenen molt de temps. Abans, estona que tenia, estona que anava a fer un cigarret, ara he guanyat molt de temps per tot».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Llagostera habilita un espai per al dol perinatal al cementiri

LLAGOSTERA
medi ambient

Reclamen més control de la contaminació al Camp d Tarragona

TARRAGONA
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA
medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

barcelona