Societat

Insten la Generalitat a garantir tres àpats diaris a tots els nens en risc

El Parlament aprova per unanimitat una moció promoguda per ICV, ERC i el PSC

Reclamen que abans del 17 de juliol presenti un pla per fer-ho efectiu

El Parlament va aprovar ahir per unanimitat la moció que insta el govern de la Generalitat a aprovar abans del 17 de juliol un pla que garanteixi que els nens en risc d'exclusió per pobresa puguin accedir a tres àpats diaris. L'executiu haurà de fer “una convocatòria urgent de subvencions o incrementar els recursos destinats, a través de convenis a entitats i ens locals, a becar places de colònies, casals i campaments per a l'estiu del 2013”. A més, la moció –presentada per ICV-EUiA i transaccionada amb ERC i el PSC– també reclama a la Generalitat que redacti un pla de xoc de garantia alimentària i una partida pressupostària oberta perquè el curs 2013/2014 cap nen que ho necessiti es quedi sense beca de menjador. L'acord també preveu que l'accés a les beques menjador es faci en funció dels barems econòmics o socials actuals de la família del menor. El president del grup d'ICV, Joan Herrera, va recordar que actualment un dels criteris que es fan servir per concedir aquestes ajudes és la presentació de la declaració de la renda de dos anys abans en el moment de sol·licitar la beca i, per tant, “no s'ajusta a la situació familiar real”.

La proposta dels socialistes posava xifres sobre la taula, que van ser descartades pels dos grups que donen suport al govern (CiU i ERC). Proposava cinc milions d'euros per garantir els aliments als infants durant l'estiu, cinc milions més per a entitats socials i 30 milions més per resoldre recursos finalistes per a aliments aquest 2013. La diputada Eva Granados va declarar que sentia “vergonya” per l'actitud del govern, mentre que la diputada de CiU Anna Figueras va criticar “l'ús polític que fan de la pobresa el PSC i ICV”.

LA DATA

19.07.13
Pacte per a la infància.
La consellera de Benestar va anunciar ahir que es constituirà aquest pacte nacional.

Més de 15.000 quilos d'aliments a la Diputació

Els treballadors de la Diputació de Barcelona han recollit més de 15.000 quilos d'aliments en quinze dies durant la campanya La fam no fa vacances. Els productes aniran a entitats com ara les fundacions Arrels i Benallar.

La campanya

ha servit per recollir aliments bàsics

Campanya de recollida urgent a Vallirana

El Banc dels Aliments de Vallirana atén 622 persones, de les quals 126 són nens. El consistori ha impulsat una campanya de cara a l'estiu que alerta que “molts nens que mengen a les escoles deixaran de menjar amb les vacances”.

Santa Coloma recull 2,6 tones d'aliments a les escoles

El programa d'Aliments Solidaris de Santa Coloma, en què han participat 36 escoles i instituts, ha servit per recollir 2,6 tones d'aliments. Els productes recollits es distribuiran entre les famílies amb menys recursos.

No puja el preu del menjador escolar

Les famílies pagaran durant el curs que ve un màxim de 6,2 euros diaris pels serveis de menjador escolar a les escoles públiques. Els menjars esporàdics al centre costaran 6,8 euros. La resolució del Departament d'Ensenyament que acorda congelar els preus del menjador per l'any vinent es va publicar ahir al Diari Oficial de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona