Societat

successos

Un foc forestal amenaça dues urbanitzacions de Vallirana

La Policia recomana desallotjar les cases o confinar-s'hi a uns 150 veïns per la proximitat de les flames

Es mobilitzen 80 dotacions dels Bombers per controlar el foc, que es dirigia a Torrelles

Un incendi forestal declarat ahir, cap a dos quarts de set de la tarda, al serrat de Sant Silvestre, al Baix Llobregat, va amenaçar dues urbanitzacions del terme de Vallirana: La Selva Negra i Vallirana Park. Els serveis d'emergència van recomanar a uns 150 veïns confinar-se a casa seva o marxar-ne. A l'hora de tancar aquesta edició, el foc es mantenia actiu, en direcció cap a Torrelles de Llobregat, i alguns veïns explicaven que almenys quatre cases haurien quedat afectades per les flames. Inicialment no hi havia ferits.

El director general dels Bombers de la Generalitat, Ramon Parés, desplaçat a la zona, va informar ahir a la nit de la “complexitat per controlar el foc a causa de la difícil orografia, el fet d'haver prioritzat la seguretat de les persones i de la manca de camins”. Les 60 dotacions dels Bombers desplaçats a la zona es van ampliar fins a 80, cap a les deu de la nit. Avui s'espera el suport de maquinària pesant.

Les flames s'haurien originat, per causes que encara es desconeixen, en un barranc, i posteriorment s'haurien propagat per una àrea forestal situada a cavall dels nuclis residencials Vallirana Park i La Selva Negra, on viuen entre 1.500 i 2.000 persones. Els veïns desallotjats viuen als carrers Madrid, Moreneta, Lurdes i Balears.

El foc va mobilitzar catorze dotacions aèries, que van haver d'abandonar, però, l'operatiu quan es va pondre el sol. Aquest fet, sumat al vent que bufava en aquesta àrea del Baix Llobregat i les altes temperatures d'ahir –a Vallirana es va registrar la més alta d'aquest cap de setmana de canícula: 37 graus–, va ajudar a la propagació de les flames i va obligar a centrar tots els esforços de l'extinció en els equips terrestres. El centre de comandament avançat es va habilitar en un camp de futbol. Protecció Civil va adaptar un dispositiu a les escoles públiques Ginesta i Pompeu Fabra per acollir els desallotjats.

Pel que fa a la superfície afectada, de moment es parla d'unes 100 hectàrees. Ahir es van viure moments de tensió i nervis entre ciutadans que volien anar a recollir els familiars i la policia que no els deixava accedir a la zona.

Van arribar-hi voluntaris. Fins i tot des de les xarxes socials es va demanar ajuda per poder treure els animals que hi havia a la protectora del municipi. Tots els gossos van poder ser retirats, es va comunicar poc després.

14
mitjans aeris
i 80 dotacions dels Bombers es van mobilitzar per atacar les flames a la serra de Vallirana.
2.000
persones
viuen a la urbanització La Selva Negra, afectada pel foc. Els veïns de quatre carrers van ser desallotjats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró