Societat

Estabilitzat l'incendi de Vallirana que ha cremat 111 hectàrees

Els bombers esperen poder donar per controlades les flames durant aquest dilluns

El director dels bombers, Ramon Parés, informa que es desconeixen encara les causes de l'incendi

Estabilitzat l'incendi de Vallirana (Baix Llobregat) que es va declarar aquest diumenge i que ha cremat 111 hectàrees, segons ha explicat el director dels bombers, Ramón Parés, des del centre de control instal·lat al costat del camp de futbol municipal. Parés ha explicat que les condicions han millorat i que la pluja que ha caigut durant la nit, tot i que no molt abundant, ha afavorit les tasques i ha permès entrar en la fase d'estabilització. Els bombers esperen poder donar per controlades les flames al llarg d'aquest dilluns. Parés ha dit també que es desconeixen encara les causes que van originar les flames. A més, ha assegurat que no hi ha cap propietat privada cremada.

L'incendi que es va declarar aquest diumenge a la tarda a Vallirana ha entrat ja en fase d'estabilització, segons les darreres informacions aportades per Parés. El director general de bombers ha explicat que els agents han treballat “intensament” tota la nit i que la pluja, tot i que el vent del principi va empitjorar les tasques, ha millorat les condicions i ha facilitat l'estabilització.

Parés ha assegurat que “si no hi ha cap ensurt” s'espera donar per controlar el foc durant aquest dilluns. En les tasques d'extinció treballen actualment 12 mitjans aeris i 70 terrestres.

Fins el moment, les flames han cremat 111 hectàrees, tres quartes parts del municipi de Vallirana i la resta de les poblacions de Cervelló i Torroelles de Llobregat. Respecte els veïns que van haver de ser desallotjats, ha informat que a partir de les 10 hores i durant tot el matí s'espera que puguin anar tornant “ordenadament” cap a casa seva.

Parés ha assegurat que “no hi ha cap casa cremada”, tot i que ha reconegut afectacions en jardins, tanques o persianes. Ha afegit que els Mossos d'Esquadra faran durant les primeres hores del matí una ronda de reconeixement per conèixer amb més detall les afectacions.

Per últim, ha assegurat que es desconeixen encara les causes de l'incendi i ha apuntat que aquesta és una tasca que correspon al cos d'Agents Rurals. En tot cas, Parés ha volgut reiterar el reclam de prudència cap als ciutadans, especialment tenint en compte les altes temperatures d'aquests dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró