Societat

Els castells

L'espectacle continua

Els Castellers de Vilafranca actuen avui a casa i demà la Joves de Valls i la Jove de Tarragona es veuen les cares a Llorenç del Penedès

A Llorenç del Penedès l'espectacle està assegurat i algun castell
de nou pisos, garantit

Emocions fortes! Amb la ressaca encara present de la magnífica diada de la Firagost del dimecres a Valls, l'afició castellera es disposa a viure un cap de setmana molt interessant amb les diades de Cal Figarot, a Vilafranca del Penedès, i de la festa major de Llorenç del Penedès com a focus d'atenció principal, en espera de la diada de la Bisbal del Penedès, dijous vinent.

Aquesta tarda, pels volts de les set (depenent del que la minicercavila prèvia, amb alguna mostra del bestiari folklòric de la vila, retardi l'inici), els Castellers de Vilafranca celebraran la diada de Cal Figarot, una cita que fa pocs anys que els verds van crear per mantenir el ritme en un mes crucial com l'agost. Fa unes setmanes, la idea era poder estrenar el majúscul pilar de vuit (gamma extra) en aquesta data, però tal com es va poder apreciar dissabte passat a Vilanova i la Geltrú, amb el pilar de set que van fer els verds, a l'estructura encara li falta rodatge i els responsables vilafranquins no es volen arriscar.

Per tant, els plans dels Castellers de Vilafranca per a la diada de Cal Figarot, que tindrà lloc davant mateix de la façana principal del seu local, és “seguir rodant l'estructura del tres de nou amb el tronc del tres de deu”, amb “algun canvi” respecte del tres que van fer a Vilanova i, d'altra banda, també volen veure com tenen “les estructures amb l'agulla”, segons explica el seu cap de colla, Pere Almirall. En aquest sentit, atenció al tres de vuit amb l'agulla. Un castell amb significat. I és que, el cap de setmana del 23 i 24 d'agost, el món casteller podria viure un dels caps de setmana més espectaculars dels últims anys, amb dues actuacions que podrien fer saltar totes les banques i amb el mateix cartell totes dues: els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Doncs bé, Vilafranca vol tenir a punt el tres de nou amb l'agulla.

Aquesta tarda, acompanyaran els vilafranquins els Minyons de l'Arboç i els Nois de la Torre. Els uns i els altres amb un programa de castells de set pisos.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Joves Xiquets de Valls es veuran les cares demà al migdia a Llorenç del Penedès, un dels feus històrics del Baix Penedès, en l'actuació més destacada que presenta prevista demà.

Es dóna la circumstància que l'any passat, aquestes dues colles també van coincidir a Llorenç. Aleshores, els vallencs s'hi presentaven ferits en l'orgull per haver estat exclosos del cartell de Sant Fèlix (Vilafranca del Penedès) en benefici, precisament, dels tarragonins. Enrabiada, la Joves hi va plantar el tres de nou i es va adjudicar la diada. Aquest any s'han canviat els papers: la Joves serà a Sant Fèlix en detriment de la Jove. I això sempre pica.

El més important, però, és que totes dues arriben a la cita amb la moral pels núvols i en el seu millor moment de la temporada. Amb aquestes cartes, l'espectacle està assegurat i els programes amb algun castell de nou pisos estan garantits.

“Nosaltres no buscarem el cos a cos, anirem a la nostra, i tenint en compte el desenvolupament de la diada i de com estiguin els ànims, rematarem la feina d'una manera o d'una altra”, manifestava el general vallenc, Jordi Guasch, a aquest mitjà. Unes coordenades que coincideixen amb les intencions de la Jove de Tarragona, la qual tampoc té la intenció de jugar-s'hi el tot pel tot tenint en compte les èpiques diades que haurà de lluitar a partir de la setmana que ve.

També hi haurà els Nens del Vendrell, els quals tindran la primera oportunitat de tornar a atacar el tres de vuit després d'haver-lo carregat per Santa Anna (26 de juliol). Feia 36 anys que la colla no podia fer l'aleta a aquest castell i demà pot ser un bon dia per fer-hi les paus definitivament i descarregar-lo. Els Nens de Vendrell estan duent a terme una bona campanya, en la qual ja han completat la torre de vuit, el seu sostre.

L'AGENDA

Dissabte, 10 d'agost
VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Diada de Cal Figarot Carrer General Prim, 19.00 h Castellers de Vilafranca Minyons de l'Arboç Nois de la Torre
SALOU
Diada de festa major Plaça de la Vila, 19.00 h Colla Vella dels Xiquets de Valls
Diumenge, 11 d'agost
LLORENÇ DEL PENEDÈS
Diada de festa major Carrer Major, 13.00 h Colla Jove Xiquets de Tarragona Colla Joves Xiquets de Valls Nens del Vendrell
Dijous, 15 d'agost
LA BISBAL DEL PENEDÈS
Diada de la Mare de Déu d'Agost Carrer del Doctor Robert, 13.00 h Colla Vella dels Xiquets de Valls Colla Joves Xiquets de Valls Xicots de Vilafranca
Tarragona
Festes del Cos del Bou Carrer del Cos del Bou, 20.30 h Colla Jove Xiquets de Tarragona Nois de la Torre

Duel vallenc a la Bisbal del Penedès

S'espera que l'emblemàtic feu del carrer del Doctor Robert, a la Bisbal del Penedès, s'ompli a vessar per presenciar el tercer derbi vallenc de la temporada, aquesta vegada, fora de Valls.

I és que l'exhibició que van oferir les colles vallenques en la Firagost fa preveure un altre duel a la vallenca de la màxima rivalitat. En principi, i tenint en compte l'exigència del calendari, el més probable és que les dues formacions es presentin amb programes similars, amb el tres de nou i el quatre de nou com a apostes màximes, però no s'ha de descartar en absolut, en espera dels últims assajos, la possibilitat que una estructura com el nou de vuit faci acte d'aparició, per elevar el nivell de la diada a cotes superiors. També hi haurà, i hi debutaran, els Xicots de Vilafranca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT