Societat

Deu ferits, quatre de greus, durant el correfoc de la Festa Major del Vilosell

Vuit van ingressar a l'Arnau de Vilanova amb cremades i dos van ser donats d'alta al lloc dels fets

Tot i que moment es desconeixen els detalls del que ha passat, sembla que un dels petards s'ha desviat de les torxes del grup

Deu persones han resultat ferides per cremades, quatre d'elles de gravetat, durant el correfoc de les festes del Vilosell (les Garrigues), segons ha informat Protecció Civil. Els fets van passar a la mitjanit quan el grup de diables gats de nit oferien l'espectacle de foc als carrers de la població. Tot i que moment es desconeixen els detalls del que ha passat, l'incident va causar cremades de primer grau a una desena de persones, que ja han estat donades d'alta, segons fonts hospitalàries. Vuit van ingressar a l'Arnau de Vilanova de Lleida i dos ferits més van ser atesos al lloc dels fets i donats d'alta allà mateix. Era el primer dia de la festa major del Vilosell.

L'alcalde accidental del Vilosell, Josep M. Tost, ha posat el consistori a disposició dels afectats. Tost ha explicat que en el moment dels fets la plaça era plena d'espectadors quan un dels petards s'ha desviat de les torxes del grup de diables i ha caigut sobre un grup de veïns i sis membres d'una família de turistes de Maçanet de la Selva (La Selva) que estiueja a Vilanova de Prades (Conca de Barberà), prop del Vilosell. Segons l'alcalde, cap dels afectats tindria intencions d'emprendre accions legals pel que ha estat considerat un accident. El Vilosell continuarà la Festa Major, tot i que aquesta tindrà un caire menys alegre de l'habitual.

A banda, una de les persones ferides, Maite Nogué, ha detallat que en el moment de l'incident el coet ha sortit disparat com un projectil. En el seu cas li ha impactat just al costat de l'ull, però no li ha afectat la zona ocular. Segons ha narrat “a la senyora del costat se li han encès els cabells”. Immediatament després dels fets s'ha obert el consultori local de la població on un metge que estava a la festa i diversos sanitaris han atès els ferits. Al cap de quinze minuts han arribat els serveis d'emergències que han acabat traslladant alguns dels ferits a l'Hospital Arnau de Vilanova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA