Societat

Societat

Una altra oportunitat per a Sant Aniol

Dilluns comencen les obres de rehabilitació del refugi i durant aquests dies el grup Jovent del Centre Excursionista de Banyoles hi puja el material

És un dels indrets excursionistes més populars del país

La rectoria de Sant Aniol d'Aguja està a punt de començar una nova etapa. Després de 30 d'anys d'estar tancada per ruïna, els Amics de Sant Aniol d'Aguja –el Centre Excursionista de Banyoles, que és el propietari de l'immoble, i les associacions Terra Aspra de Montagut i Oix i Pere Alegre de Llorenç de Cerdans– comencen dilluns les obres de rehabilitació d'aquest edifici històric i un dels més populars entre els excursionistes del país. Es tracta dels treballs indispensables de consolidació i de reconstrucció de les parts més afectades, sobretot les cobertes. Hi volen habilitar un refugi de muntanya i, per què no, hi ha la possibilitat que s'hi ofereixin més serveis. Cal tenir en compte que és un punt estratègic del sender de gran recorregut GR 11, que connecta el cap de Creus amb Hondarribia. Amb accés des de Sadernes, és també una destinació i lloc de pas habitual d'excursionistes.

Per aconseguir la rehabilitació completa de l'antiga rectoria, però, els calen 300.000 euros, i aconseguir-los, en aquests moments de crisi i de vaques magres a les administracions, no és fàcil. Els Amics de Sant Aniol d'Aguja fa temps que organitzen activitats per obtenir recursos, com ara concerts, actes reivindicatius al popular aplec del sant i venda de samarretes. Han aconseguit també la implicació dels ajuntaments de Montagut i Oix, Maçanet de Cabrenys, Morellàs, Sant Llorenç de Cerdans i Albanyà, i del Consorci de l'Alta Garrotxa, a més de la col·laboració de molts voluntaris. Els cal, però, un suport més explícit de les administracions superiors. Sant Aniol d'Agujaés un referent que no es pot perdre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona