Societat

La recepta

Delícia salada de Ponent

COCA DE RECAPTE També anomenada coca de samfaina o d'escalivada, és un producte tradicional que aprofitava les verdures de l'hort de casa

La lle­genda diu que aquesta delícia de Ponent, també pre­sent a les comar­ques tar­ra­go­ni­nes i a Mallorca, va ser influència deci­siva de l'avui glo­ba­lit­zada pizza napo­li­tana. Con­sis­teix en una massa prima sobre la qual s'abo­quen ver­du­res de l'hort esca­li­va­des (pebrot i albergínia, però s'adme­ten vari­ants) amb aren­gada (o llan­go­nissa) de regal. A cada poble i a cada forn la fan a la seva manera. Tenen nom les de Cama­rasa, Bala­guer, Tàrrega i Lleida. Però ani­rem al forn de cal Vile­lla, a Vall­fo­gona de Bala­guer (Noguera), de pasta finíssima i amb la ver­dura esca­li­vada amb forn de lle­nya: insu­pe­ra­ble.

david marín

Recepta:
Cal Vilella. c/ Major, 73 Vallfogona de Balaguer
INGREDIENTS:
Fem la massa amb farina, sal, aigua i oli d'oliva, i la refredem. A part, escalivem els pebrots i les albergínies. Estenem la massa ben fina amb un rodet, la posem al forn i hi afegim les verdures tallades en tires.
La Josefina, del forn de cal Vilella de Vallfogona de Balaguer, amb les coques a punt per als clients. Van molt buscades i li'n vénen a comprar, fins i tot, clients de fora de la comarca de la Noguera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.