Societat

El comerç aranès es mostra als carrers de Vielha

Aran Market pren el relleu a la mostra d'artesania aranesa i mostra fins diumenge a Vielha les millors ofertes de final d'estiu per a residents i visitants

Una trentena de botigues de la Val d'Aran s'instal·len des d'avui i fins diumenge als carrers de Vielha per oferir descomptes especials de final d'estiu. Es tracta de l'Aran Market, una iniciativa de dinamització comercial que ja fa sis anys que es va posar en marxa i que organitza el Conselh Generau d'Aran. Els comerços participants procedeixen de diversos punts de la vall, principalment de Vielha, Bossòst, Les i Naut Aran, i s'instal·len en un punt cèntric de la capital aranesa: al voltant de la plaça de l'Església en les primeres edicions, i ara al voltant del passeig de la Llibertat.

Hi ha diversos sectors comercials representats, i tots aprofiten aquesta fira per oferir les darreres ofertes d'estiu. Però, a més de comprar a preus mínims, Aran Market ofereix també diverses activitats complementàries, adreçades sobretot al públic familiar. S'hi fan tallers de pastisseria, de ceràmica, maquillatge i d'agulles decoratives, per exemple.

L'objectiu d'Aran Market és incentivar l'activitat en els comerços i mostrar l'àmplia xarxa comercial i de qualitat que té la Val d'Aran. El comerç és un dels sectors econòmics importants de la vall, que complementa l'activitat turística i genera moviment econòmic, xarxa social i llocs de treball a la vall tant en temporada alta turística com durant la resta de l'any.

El mercat va obrir ahir dimecres i estarà obert fins diumenge que ve, 25 d'agost. Aquest any el mercat ha estat precedit per la fira d'artesania Hèt a Man, Hèt Aciu, que es va dur a terme el cap de setmana passat al mateix emplaçament i que ha arribat a la quarta edició. Hi participen ceramistes, artesans, teixidors, pintors, cistellers, fusters, formatgers i pastissers, entre altres, que ofereixen, a més a més, tallers per dinamitzar la participació ciutadana. Totes dues fires es complementen per generar activitat entre habitants i visitants de l'Aran a l'agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla