RIUDOMS (Baix Camp)

410a Fira de Sant Llorenç i 29a Fira de l'Avellana

Avellanes, en positiu

Amb l'acte inaugural d'aquest divendres, a càrrec de Carles Bassaganya, director general d'Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, Riudoms encetarà un cap de setmana festiu dedicat a la promoció de l'avellana. «Moltes de les notícies que es publiquen sobre aquest fruit sec són en clau negativa. Nosaltres, en canvi, sempre ens hi referim en clau positiva: parlem de promoció, de salut, de festa...», explica el director de la Fira, Eudald Salvat, que afegeix: «Teníem dubtes sobre si la crisi faria disminuir el nombre d'expositors, però ha estat a l'inrevés, potser perquè les empreses necessiten vendre i aposten per la promoció.»

Agermanades

Un dels actes destacats serà l'agermanament amb la Fira de l'Avellana de la Brunyola. «En aquest poble de la Selva la producció és més petita, però es conreen varietats similars a les d'aquí i en molts casos es comercialitzen a través d'empreses de les nostres comarques», explica l'Eudald. L'any passat, unes quaranta persones de Riudoms van assistir a la Fira de Brunyola, i en aquesta ocasió els riudomencs faran d'amfitrions. Les activitats festives, com ara balls i cercaviles, l'anada a la platja o la cursa de portadors d'avellanes completaran l'activitat firal.

Del 7 al 9. Recinte firal, a la zona escolar i la plaça de la Palmera. Obert a partir de les 18.00 h.http://www.avellana.cat
www.avellana.cat

Degustacions

M.J.R.

Francesc Blanch, cuiner i professor associat de Nutrició de la URV, s'ocuparà d'explicar, mentre cuina, les propietats nutricionals de les avellanes. La seva demostració es podrà seguir a través d'unes grans pantalles que s'instal·laran a la Zona PLQ (Productes Locals de Qualitat) de la Diputació de Tarragona, i sobretot, també es «podran tastar» amb les degustacions que s'oferiran. «Els cursos de cuina de l'avellana ja estan molt consolidats, però aquesta serà la primera vegada que tenim demostració en directe a la fira», explica Eudald Salvat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC