Societat

La tecnologia torna al canell

La fira d'electrònica de consum mostra les novetats dels pròxims mesos

S'afegeix a l'aposta pels rellotges intel·ligents

El nou format de vídeo arriba als mòbils

El Galaxy Gear només ‘s'entendrà' amb alguns dels mòbils de la firma


Els anys vuitanta, sense mòbils ni ordinadors portàtils, els amants de l'electrònica solien presumir de ginys mostrant el canell. Els rellotges digitals van tenir el seu (breu) moment de glòria gràcies a petits teclats que permetien utilitzar-los com a agenda telefònica, calculadora i poca cosa més. Dècades després, les mirades tornaran a centrar-se en els canells: Samsung va presentar ahir el Galaxy Gear, un rellotge intel·ligent del qual espera vendre milions d'unitats aprofitant la tirada que té amb els telèfons intel·ligents.

Tot i que pel rebombori que va generar ahir la presentació a Berlín (on divendres comença la IFA, una de les principals fires d'electrònica de consum) pot semblar-ho, el Galaxy Gear de Samsung no és, ni de bon tros, el primer aparell d'aquesta estil. Sony ja fa temps que en té un al mercat (de fet, fa poc que n'ha presentat la segona versió) que val 199 euros i permet consultar el correu, els SMS i l'agenda (però no el Whatsapp). Altres firmes com Motorola i diverses empreses impulsades per micromecenatge també han fet la seva interpretació d'aquest nou concepte.

El que sí que ha fet Samsung és dur les prestacions d'aquests petits aparells una mica més enllà. I també avançar-se a Apple en el seu particular mà a mà per la innovació tecnològica, ja que la firma nord-americana també està treballant en aquest àmbit i recentment ha patentat la marca Iwatch. Per la seva banda, Google acaba de comprar una empresa especialitzada d'aquest sector, és a dir que, a banda de l'aposta per les ulleres, es podria afegir a la festa en breu.

El Galaxy Gear té una pantalla de 2,5 polzades completament rígida però lleugerament corbada perquè s'adapti al canell. La pantalla flexible de la qual fa temps que es parla, doncs, haurà d'esperar. En molt poc espai, el giny incorporarà Bluetooth, giroscopis, acceleròmetres, micròfon i altaveu. Així, quan arribi una trucada, només duent la mà a l'orella es podrà començar a parlar, encara que el mòbil estigui a la butxaca, a la bossa o al calaix.

En tot cas, en vista de les primeres especificacions, Samsung sembla decidit a limitar la innovació tecnològica al voltant del seu ecosistema Galaxy. El nou rellotge només serà compatible amb els millors telèfons de la companyia (els S3 i S4, i el Note 3, un nou taulèfon presentat també ahir en el mateix acte), així que, si no canvien les coses, no es podrà utilitzar amb altres terminals amb Android, per més potents que siguin.

El fet que s'hi puguin instal·lar aplicacions potenciarà encara més el nou aparell, que es podrà personalitzar al gust de l'usuari. La càmera d'1,9 Mp que incorpora la corretja, per exemple, a banda de fer fotos i enregistrar vídeo d'alta definició a 720 p, també permetrà en el futur utilitzar funcions de realitat augmentada.

Mòbils amb 4K

Una altra de les tecnologies que s'enlairaran amb força en l'edició d'enguany de la IFA serà el vídeo 4K. Aquest nou estàndard, que quadruplica la qualitat que ofereix l'alta definició, no només serà present en els nous models de televisors que presentaran firmes com Sony, Panasonic i companyia, sinó que també començarà a fer el salt als mòbils d'alta gamma.

Justament, el nou taulèfon presentat per Samsung també ahir, el Note 3, ho farà en alguns dels seus models. A més, tindrà una pantalla de 5,7 polzades, un processador de quatre nuclis i 3 GB de memòria, i connexió LTE. Per la seva banda, Acer també traurà al mercat en breu el Liquid S2, un telèfon intel·ligent que igualment serà capaç de captar imatges a 4K.

També s'esperava que ho fes el nou mòbil d'alta gamma de Sony, però finalment no serà així. La firma japonesa va ser l'encarregada d'inaugurar les presentacions oficials prèvies a la mostra, però el nou Xperia Z1, tot i millorar la càmera fins als 20 MP, no arribarà al 4K. Sony, però, va anunciar un gran ventall de productes, entre els quals va destacar un parell d'objectius que s'adapten a qualsevol telèfon intel·ligent amb una senzilla carcassa i s'hi enllacen per Wi-Fi, que converteixen el mòbil en una càmera de prestacions molt superiors.

Neveres amb oxigen

A banda de tots aquests ginys d'alta tecnologia, en la fira –amb 145.000 m² d'exposició i uns 1.500 expositors diferents– també hi conflueixen marques com Bosch, Miele, Siemens i Braun per mostrar tota mena d'electrodomèstics, des de rentadores fins a màquines d'afaitar. Un cop més, la tendència és connectar a internet grans aparells com les neveres, que en alguns casos fins i tot seran capaces de subministrar oxigen al compartiment dels vegetals per mantenir-los més frescos.

215.000.000
tauletes
es vendran durant el 2013.
1.493
expositors
de 70 països diferents.

Nou Iphone per la setmana vinent

Apple ha convocat els mitjans pel pròxim dia 10 a la seva seu als Estats units. Com sempre, no ha avançat què hi presentarà, però s'espera una nova revisió de l'Iphone i alguna cosa més. La qüestió és si aquesta “one more thing”, segons la frase icònica de Steve Jobs, serà també un rellotge intel·ligent (que segons algunes fonts ja estaria en fase de producció) o, senzillament, noves versions d'alguns dels Ipad.

Segons els rumors que circulen, que en el món d'Apple cada cop són més fiables, l'Iphone 5S (si es manté la denominació de producte que han seguit fins ara) tindrà el mateix format que l'anterior –la firma de la poma sembla no haver reaccionat a temps a la tendència d'ampliar pantalles–, però en millorarà la càmera i el processador. Tot indica que el mòbil no enregistrarà a 4K, però podrà captar imatges a càmera lenta de gran qualitat. Una de les novetats més interessants, però, podria ser la incorporació d'un sensor d'empremtes dactilars en el botó home que milloraria molt la seguretat del dispositiu. A més, sembla més que probable que Apple ampliï la gamma creant un Iphone low cost pensat especialment per a mercats emergents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona