Societat

Crema una nau abandonada al costat de la plaça de les Glòries

L'incendi provoca una densa columna de fum però no causa cap ferit

El recinte havia estat desallotjat al juliol i es trobava buit

L'incendi a una fàbrica d'Olèrdola deixa deu intoxicats lleus per inhalació de fum

Els Bombers de Barcelona han treballat aquest dilluns a la tarda en l'extinció d'un incendi que ha cremat part d'una nau industrial abandonada a tocar de la plaça de la Glòries.

Segons ha informat el consistori, el foc s'ha declarat poc abans de les cinc de la tarda en una nau situada al número 56-58 del carrer de Bolívia cantonada Badajoz, al districte de Sant Martí, al costat de la Torre Agbar i del Museu del Disseny (DHUB).

Cinc dotacions dels Bombers han treballat per controlar les flames, que han provocat una densa columna de fum negre, i han pogut sufocar-les en poc més de 40 minuts. La policia ha acordonat la zona i desviat la circulació als carrers adjacents.

A l'interior de la nau, amb teulada d'uralita, no hi havia ningú i no hi ha hagut ferits. Malgrat l'espectacular columna de fum, no ha calgut evacuar els veïns de l'edifici adjacent, de set plantes.

Una gran quantitat de curiosos ha seguit les operacions dels Bombers des de les talaies improvisades en què s'han convertit avui el Museu del Disseny (DHUB), que ofereix des d'aquest cap de setmana visites guiades, i l'edifici Encants Barcelona, on avui havia mercat.

El recinte afectat, de propietat privada, està en desús des de fa anys i havia estat ocupat fins que, al mes de juliol, va ser desallotjat per ordre judicial.

De moment, es desconeix l'origen del foc, que ha afectat l'interior i la teulada d'uralita.

10 ferits en un incendi a Olèrdola

Un altre incendi aquest dilluns al migdia a una fàbrica d'Olèrdola ha deixat 10 intoxicats lleus per inhalació de fum, sis dels quals han estat evacuats a l'Hospital de Vilafranca del Penedès, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

El foc s'ha declarat a un quart d'una del migdia en una màquina de rentat de tintats de la fàbrica, situada a l'avinguda del Garraf, sense número. Les flames han cremat el pont recuperador de dissolvent de la màquina, que es troba a l'exterior de la fàbrica.

Fins al lloc dels fets s'hi ha desplaçat sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, que poc després de tres quarts d'una del migdia ja han pogut donar el foc per controlat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar