Societat

Apple renova l'Ipad amb més potència i menys pes per mantenir el lideratge

El nou model, anomenat Air, és un 20% més prim i un 28% més lleuger que l'anterior

La versió mini incorpora la pantalla Retina i el nou processador

Apple té clar que, ara per ara, l'Ipad és el seu producte estel·lar. Al contrari del que passa amb els ordinadors o els telèfons intel·ligents, encara té un domini aclaparador a escala mundial i no el vol deixar escapar. D'aquí que ahir anunciés una renovació de la seva gamma de tauletes que promet fer molt de mal a la competència amb vista a la campanya de Nadal. Els nous productes prometen meravelles i els actuals rebaixen el preu. Una recepta aparentment infal·lible.

La cinquena generació de l'Ipad de 9,7 polzades passa a anomenar-se Ipad Air. I amb raó. De la mateixa manera que va fer amb els portàtils, Apple ha aconseguit reduir la seva tauleta a la mínima expressió. Manté la pantalla Retina d'alta definició i incorpora el nou processador A7 –el del darrer Iphone, amb arquitectura de 64 bits, com els ordinadors de sobretaula–, però ara l'Ipad només pesa 453 grams, perquè és un 20% més fi i un 28% més lleuger que el model anterior. A més, el marc s'ha reduït un 43%, així que l'experiència d'usuari és molt més espectacular.

“L'Ipad va crear una nova experiència informàtica, i l'Air és un altre salt endavant”, va dir Philip Schiller, un dels vicepresidents de la firma. Però ahir també es va anunciar la renovació de l'Ipad mini. El model de 7,9 polzades també tindrà el mateix processador i una pantalla que, tot i ser més petita, té els mateixos píxels que el germà gran, de manera que la qualitat és encara més espectacular. Això sí, tant l'un com l'altre s'han quedat sense el lector d'empremtes dactilars de l'Iphone, en contra del que indicaven els rumors.

Més bones notícies per als fans de la poma mossegada: Apple té molt avançada la producció i divendres de la setmana que ve la versió Air ja serà a la venda en diferents mercats, entre els quals el català. El mini arribarà durant el mes de novembre. Pel que fa als preus, l'Ipad Air tindrà sis models, que oscil·laran entre els 479 i els 869 euros, en funció de la capacitat i la connectivitat, mentre que els equivalents del mini ho faran entre els 389 i els 779.

LA XIFRA

170
milions d'Ipad
s'han venut des que va sortir el primer model, el 2010. Són més del 80% del total de tauletes.

Rebaixa de preus, amb excepcions

Els usuaris que no necessitin les màximes prestacions podran adquirir també un Ipad sense haver-se de gratar tant la butxaca. En la mida gran, Apple treu del mercat els models 3 i 4, amb pantalla Retina, però continuarà venent el 2. Té menys resolució i el connector antic, però és un model amb molta tirada en el sector educatiu i estarà disponible a partir de 379 euros. Pel que fa al mini, el model anterior, que és el primer en aquest format, es vendrà per 329. Pel que fa als ordinadors, la firma de Cupertino
va anunciar ahir l'actualització del seu sistema operatiu, que per primer cop passa a ser gratuïta (com la dels dispositius mòbils). També es renoven els portàtils Macbook Pro i es llança el Mac Pro, una bèstia per a professionals del vídeo que se'n va més enllà dels 3.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona