Societat

Nova jornada de vaga dels docents a Mallorca

L'Assemblea de Docents convoca una nova aturada aquest divendres, coincidint amb una trobada d'alcaldes que ha de debatre una moció de suport a la comunitat educativa

Els mestres d'Eivissa i Formentera faran vaga dilluns

L'Assemblea de Docent de les Balears ha convocat una nova jornada de vaga per aquest divendres a Mallorca. Els docents han convocat una concentració a les 10h davant la seu de la Federació d'Entitats Locals de les Balears, on s'ha de celebrar l'Assemblea d'Alcaldes que ha de debatre una moció de suport a la comunitat educativa.

El pròxim dilluns 11 de novembre s'han convocat les jornades de vaga a Eivissa i Formentera, mentre que encara queda per determinar la data en què es farà l'aturada de docents a Menorca, que està a l'espera de la celebració d'una assemblea.

L'Assemblea de Docents ha assenyalat que s'ha decidit activar la vaga aquests dies amb l'objectiu de “dir no a la política educativa del govern”. Consideren que aquestes dates tenen “suficient significat” per als docents de les quatre illes, donat que, per una banda, aquest divendres es reuneix l'assemblea d'alcaldes de Mallorca per tractar, entre altres qüestions, el Tractament Integrat de Llengües (TIL). Davant aquest fet, ha considerat que “s'ha d'actuar i fer visible” la seva lluita i la seva veu.

Pel que fa al dia 11, comença l'avaluació de l'aplicació del TIL i reactivant la vaga aquest dia es vol mostrar un cop més el seu “rebuig i desacord amb el model educatiu que imposa el govern de Bauzá, obviant la comunitat educativa”.

“Un executiu autoritari que segueix demostrant que desconeix el significat de la paraula consens”, ha censurat l'Assemblea de Docents de les Balears, que ha indicat que amb aquestes jornades de vaga també es pretén mostrar el rebuig per la nova situació dels directors expedientats de Maó per negar-se a aplicar el TIL.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona