Societat

Nova fornada de consoles per combatre el joc al mòbil

La nova Xbox One ja és a la venda reconvertida en un centre multimèdia intel·ligent

La setmana vinent apareix també el nou model de Playstation

Totes dues aposten per socialitzar les partides

En plena eclosió de la mobilitat, amb telèfons i tauletes prou potents per oferir jocs gens menyspreables, els fabricants de consoles volen mantenir-se com a referents de l'entreteniment audiovisual renovant el seu catàleg. Microsoft acaba de llançar l'Xbox One al mercat i divendres vinent serà Sony que introduirà la Playstation 4 (PS4) a les botigues catalanes. Nintendo, l'altre gran fabricant, va treure la Wii U ara fa un any.

Tecnològicament, les dues noves consoles fan un gran salt endavant, de manera que podran executar jocs aclaparadorament reals i espectaculars. Amb tot, aquesta nova fornada, pensada per durar entre cinc i deu anys, ha decidit apostar també per ampliar la seva mirada i vincular-se amb el consum televisiu, la computació al núvol, les xarxes socials i fins i tot els temuts telèfons intel·ligents per oferir una experiència més completa que els garanteixi un lloc al menjador durant aquest temps, que en termes tecnològics pot arribar a ser molt llarg.

L'Xbox One juga fort amb Kinect, el perifèric dotat de càmeres i micròfon que permet fer una identificació facial de l'usuari i configurar-li la consola al seu gust. A més, pot detectar els moviments (tant per als jocs com per fer anar els menús), fins i tot amb molta foscor, i també acceptarà ordres de veu (“apuja el volum” o “grava aquesta partida”) si es diuen en castellà. En anglès, encara n'entendrà més.

La consola de Microsoft oferirà una experiència de joc sense precedents (el comandament s'ha millorat incloent-hi vibració en els gallets per fer més real la sensació de disparar un arma o conduir un cotxe) però també un seguit de serveis paral·lels que la volen posicionar com un centre multimèdia. Als Estats Units, on té molta tirada, a més de Skype, Youtube i altres plataformes globals, també donarà accés a serveis de televisió en línia com ara HBO o Netflix.

Un dels grans al·licients per als habituals dels videojocs són les partides en línia. Per fer-ho amb l'Xbox One caldrà seguir pagant una quota anual de 60 euros. Els usuaris de Playstation, que fins ara ho feien gratis, amb la PS4 s'hauran de gratar la butxaca. A canvi, s'ha potenciat la integració de les partides al núvol i es buscaran els rivals més adients per a cada perfil.

La PS4 sembla l'equip predilecte dels que duen els videojocs a la sang. A més de gràfics molt més espectaculars, donarà més connectivitat amb les xarxes socials, que no estaven tan desenvolupades quan va aparèixer la generació de consoles anteriors, i es complementarà amb la PS Vita i el mòbil.

Un milió d'unitats venudes només el primer dia

Tant l'XBox com la PS4, que fa uns dies que ja es ven en altres mercats, van superar la xifra d'un milió d'equips venuts en les primeres 24 hores. Els lots promocionals amb un joc gratis ajuden.

Cent euros de diferència entre els dos aparells

La PS4 costarà 399 euros i l'Xbox One es troba ja al mercat per 499. Microsoft justifica la diferència per la inclusió del sensor Kinect. La càmera de la Play es ven a banda (60 euros) i té menys funcions.

Dispars, esports i conducció són els jocs preferits

Mentre la Wii U de Nintendo aposta per un entreteniment més blanc i familiar, les noves consoles agraden més als jugadors intensius gràcies a jocs com ara Battlefield 4, Fifa 14 o Gran Turismo 6.

Els títols antics ja no serviran en la nova generació

En tots dos models passa el mateix: els jocs de les consoles precedents no seran compatibles amb els nous equips, de manera que s'haurà de renovar l'inventari a preus entre els 60 i els 70 euros.

Les plataformes anteriors van vendre 80 milions

Tant la PS3 com l'Xbox 360, llançades fa 7 i 8 anys, respectivament, van vendre
80 milions d'unitats, segons els seus fabricants. D'Ipads, se n'han venut 170 milions
en només tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra