La Vajol celebra amb èxit la primera fira transfronterera de productes artesans

A la tarda, la pluja va deslluir el mercat

La Vajol ha recuperat aquest any la tradició de les fires de productes artesanals amb la celebració ahir de la primera fira mercat transfronterera. Fa anys aquest municipi havia celebrat la fira Avajonera, que es va deixar de fer i de la qual aquest nou mercat pensat per al públic alt-empordanès i també de la Catalunya Nord ha agafat el relleu. De fet, segons explicaven alguns paradistes, la fira va atreure gent de l'un costat i de l'altre de l'Albera. A més, molts dels productors que van participar ahir al mercat de la Vajol també preveuen anar a la fira que s'ha de fer a Morellàs i les Illes (Vallespir). Segons va explicar l'alcaldessa del municipi, Montserrat Sarabria, altres pobles veïns com ara Darnius, Agullana i Maçanet de Cabrenys també es volen afegir a la iniciativa.

L'afluència de públic al mercat durant tot el matí es va veure estroncada per la forta pluja que va caure just després de dinar. Tot i això, l'Ajuntament considera que l'experiència ha estat un èxit. A la tarda sí que es van fer els actes paral·lels que estaven previstos, com ara el concert de música clàssica de les set de la tarda.

Tot natural i fet a mà

A la fira de la Vajol es podien trobar productes naturals, com ara fruites i verdures, formatges i embotits, però també altres articles artesanals com ara cistells, peces de ganxet, joies i ceràmica. També hi van assistir diversos artistes amb les seves pintures. Segons va explicar en Pere, de la Vajol, que venia panades, «les vendes van molt bé, penso que perquè som dels pocs que venen coses per menjar aquí». També l'Olga va tenir un bon nivell de vendes. «L'any que ve, si es torna a fer, portarem més coses», va assegurar la venedora, que hi afegia: «Em sembla fantàstic que es faci una fira com aquesta. Si es fa a Morellàs, també hi anirem». Des d'una parada de joies fetes amb vidre, els responsables de la qual venien de Viladamat, asseguraven que hi havia més gent que no esperaven per la previsió de mal temps i al davant, a la parada de ganxet, les venedores es mostraven contentes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres