Creix per la crisi el nombre d'animals abandonats i es redueix el d'adopcions

L'any passat Última Llar de Reus adoptava al mes quaranta animals, i ara són només vint-i-cinc

És habitual que cada any, en aquesta època, les protectores d'animals i les gosseres detectin que augmenta el nombre d'abandonaments d'animals, perquè quan ve l'estiu les famílies no saben què n'han de fer, d'aquestes bèsties. Enguany, però, la situació és una mica diferent, principalment, pels efectes de la crisi. Segons Romà Casanovas, coordinador d'Última Llar, un centre de recuperació, acollida i donació d'animals de companyia, aquest any l'abandonament d'animals ha estat més alt en nombre, i per tant ara a l'estiu o en èpoques com ara Nadal o Setmana Santa no han notat tant l'increment. «Des de principis d'any hem notat que hi ha més gent que ha abandonat els animals, o bé que voluntàriament et truca per explicar-te que no se'n poden fer càrrec, que se'n volen desfer i que te'ls portaran», comentava Casanovas, el qual afegia que una de les històries que s'ha repetit bastant és que «les famílies ja no poden pagar les hipoteques de les seves cases i les han de deixar i marxar a viure en un pis. No poden continuar vivint amb el gos i l'han de donar en adopció».

A banda d'aquesta apreciació, des d'Última Llar s'ha detectat una segona dada força alarmant. La gent ja no està tan disposada a adoptar. «Abans es feia un total de quaranta adopcions al mes i ara, en canvi, aquest nombre s'ha reduït, i al mes només s'adopten entre 25 i 30 gossos», exposava Casanovas, que assegura que aquesta baixada del nombre d'adopcions s'ha produït sobretot en els últims tres mesos.

Última Llar ha pogut assumir aquest augment del nombre d'animals en el centre perquè des de fa temps van deixar de donar servei a les comarques del Baix Penedès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà, i ara només tenen conveni amb l'Ajuntament de Reus, el Consell Comarcal del Baix Camp i el del Tarragonès, llevat de la ciutat de Tarragona, que funciona a part. Actualment, doncs, en aquest centre estan treballant al màxim de les seves possibilitats, amb una ocupació d'entre 250 i 300 gossos, i prop de 60 gats. Sempre, però, mantenint uns marges, perquè si les bèsties no tenen el suficient espai per viure es creen problemes de comportament en els animals i poden agafar diverses malalties.

El Baix Penedès busca un espai

Fa temps que a la comarca del Baix Penedès ja no hi ha cap gossera, i els animals abandonats dels diferents municipis de la comarca els porten a Torredembarra. El president del Consell Comarcal, Jordi Sànchez, però, fa temps que busca un espai a la zona per fer-hi una centre d'animals abandonats, i sembla que d'aquí a un mes podria haver-hi novetats sobre la qüestió. De moment, segons Sànchez, sobre la taula hi ha dues possibilitats. D'una banda, el batlle de la Bisbal del Penedès s'ha mostrat obert a cedir uns terrenys per poder-hi construir aquesta instal·lació. L'altra possibilitat és la gossera municipal de Cunit. Sánchez té pendent una reunió amb l'alcaldessa d'aquesta localitat per tractar sobre la possibilitat d'ampliar la gossera municipal de Cunit i convertir-la en un centre per a tota la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona