Societat

Vallirana celebra els Sants Innocents amb una inauguració fictícia de la variant N-340

Més d'un centenar de persones reivindiquen en un acte lúdic i festiu la finalització de l'obra iniciada el 2004

L'alcaldessa, Eva Martínez, recorda que les obres van començar fa més de 10 anys, i que la seva previsió d'execució inicial era 3

Més d'un centenar de veïns de Vallirana han celebrat aquest dissabte un acte lúdic i festiu davant l'Ajuntament per reivindicar novament la finalització de les obres de la variant N-340. L'acte, organitzat per la Comissió per la Variant, òrgan de treball format per grups polítics, sindicats, patronals i entitats socials en defensa de la variant, ha comptat també amb una inauguració burlesca de la infraestructura, amb tall de cinta inclosa, coincidint amb la celebració del dia dels Sants Innocents. La Comissió insisteix en la importància estratègica de l'obra, lamenten els 10 anys de retard que porta i critiquen que en els pressupostos de l'Estat pel 2014 només s'inclogui una partida de 200.000 euros.

L'acte s'ha celebrat precisament a l'actual carretera N-340 que creua tot el municipi i per on diàriament passen uns 25.000 vehicles que volen fer el trajecte Tarragona - Barcelona sense haver de pagar peatge, a l'espera que es finalitzin les obres de la variant. Unes obres que, recorda l'alcaldessa, Eva Martínez, van començar ja fa més de 10 anys, el 2004, quan la seva previsió d'execució inicial havia de ser de només 3 anys.

Malgrat que el govern espanyol del PP va incorporar, a través d'una esmena d'últim moment, en els pressupostos generals pel 2014 una partida de 30 milions en quatre anys per la Variant de Vallirana, el municipi continua considerant aquesta xifra i sobretot els terminis insuficients. “A l'obra li calen 77 milions per poder finalitzar-la, però l'Estat només preveu 30 milions en quatre anys, cosa que allarga el final de les obres per a més enllà del 2018. Això no ens agrada i per això mostrem el nostre malestar”, ha afegit en declaracions a la premsa Martínez.

Des la Comissió de la Variant també es critica la partició d'aquests 30 milions en els propers anys. El govern espanyol deixa per aquest 2014 una primera partida de només 200.000 euros, preveu 23 milions pel 2015, precisament l'any d'eleccions municipals, recorden, mentre que deixa 2 i 4 milions pels anys 2016 i 2017. “I no sabem si amb aquests 200.000 euros es podran reprendre les obres a finals del 2014”, lamenta l'alcaldessa.

El que sí saben, explica amb to crític, és que tenir les obres aturades genera al ministeri de Foment un cost de 600.000 euros anuals que van a càrrec de les mesures de seguretat que s'hi han de prendre. I és que l'obra, de 2,2 quilòmetres de llargada i 172 milions de cost en total, té pendent acabar d'excavar només 800 metres de túnel que està a mig fer. Des de la Comissió de la Variant s'insisteix que aquesta és una obra “oblidada” per Madrid perquè a un bon ritme, les obres es podrien tenir enllestides amb només dos anys i mig o tres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt