Societat

la vida social

La Fira del Farro de la Vall de Bianya ja es cou

La pre­sen­tació d'un conte d'Irene Por­xas i Pilarín Bayés sobre la història del farro –farina de blat de moro– i la sor­tida de l'ambai­xa­dor d'aquest pro­ducte, l'Adrià Homs, que farà una volta a la Terra pro­mo­ci­o­nant-lo arreu, són les prin­ci­pals nove­tats de la fira que l'Ajun­ta­ment de la Vall de Bia­nya dedica a aquest ali­ment típic del muni­cipi. La fira es farà els dies 1 i 2 de febrer. El pro­grama ha estat dis­se­nyat per Mireia Badosa, del grup de joves, i el car­tell és de Quim Domene. És un clàssic i una peça de col·lec­ci­o­nisme. Per això l'artista farà una con­ferència sobre el con­tin­gut de cadas­cun dels set car­tells que ha creat. El meteoròleg local Jordi Zapata en farà una altra sobre la influència del clima en el pai­satge de Bia­nya. En aquesta ocasió, el sopar de degus­tació de farro s'ha subs­tituït per 14 tas­tets –15 euros amb beure inclòs–, fets igual­ment per res­tau­ra­dors i arte­sans de la vall. Hi haurà tallers de piz­zes de Pa Nàsia i les demos­tra­ci­ons gas­tronòmiques de Pep Nogué. La fira com a tal es durà a terme el diu­menge, el dia 2. Tot ple­gat serà ame­nit­zat per l'actu­ació del gegant romà de Bia­nya, en Far­rus Tre­men­dus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.