Glòria i decepció a la Bisbal

Els verds s'imposen en la diada de la Bisbal del Penedès davant d'una Joves irregular i d'una Vella en hores baixes

Calor, superioritat verda i una bona dosi de llenya: aquests són els ingredients habituals dels darrers anys de la diada castellera de la Mare de Déu d'agost de la Bisbal del Penedès, i ahir no va ser una excepció. Els verds van oferir al carrer Doctor Robert bisbalenc l'actuació més completa d'una colla aquest any, mentre que la Joves de Valls es quedava amb un regust més dolç que agre, amb dues llenyes compensades per la capacitat de plantar cara a les adversitats que van demostrar, pel seu segon tres de vuit amb el pilar carregat de la història i, per què no dir-ho, per la victòria en el duel local. I és que la Vella de Valls, amb una baixa important al pom de dalt i amb canvis al tronc forçats per la llenya de la Firagost, va veure com la sort no estava de part seva i havia de sortir de plaça amb dos castells de vuit bàsics i el dos de set.

Anem a pams, perquè els encarregats d'obrir la diada van ser els Castellers de Vilafranca, que van optar pel castell de nou al qual tenen més confiança: el quatre de nou amb folre, que van descarregar sense gaires dificultats. A la segona ronda, però, la cosa es va complicar. Tot i que a Vilanova el van descarregar sense problemes, el tres de nou els havia caigut dos cops aquesta temporada. Ahir, però, tenien el sant de cara i el van descarregar pràcticament sense despentinar-se. Sí que van patir una mica amb el tres de vuit amb el pilar que van descarregar a la tercera ronda. El pilar, però, va demostrar la seva fortalesa i els va donar crèdit per a un nou objectiu de cara a Sant Fèlix: el tres de nou amb el pilar. Eufòria, un pilar de set també defensat i cap a casa, la feina ja estava feta.

Alts i baixos

Ni tan sols dues caigudes van poder fer res contra una Colla Joves esperonada per l'excel·lent temporada que porten. Tot i que els de la camisa vermella van veure com el seu tres de nou amb folre, amb els pisos superiors massa junts, queia poc desprès de l'aleta, no van afluixar i van respondre amb un preciós cinc de vuit i un poc usual per als vallencs tres de vuit amb el pilar carregat. El pilar, molt castigat, va cedir just després de quedar-se sol damunt la pinya. Tot i així, van poder celebrar un castell que tan sols havien pogut carregar a l'Arboç en l'últim alè de la temporada passada. Cal destacar el cinc, el vuitè de l'any, que fa previsible la intenció de pujar-lo un pis de cara a un Sant Fèlix cada cop més proper. Al final, els crits de l'alegria van fer-se sentir més que les dues llenyes, massa habituals els darrers anys per als vermells en la diada bisbalenca.

Sense sort

Ahir no va ser el dia de la Colla Vella. Els rosats van començar la diada amb el cinc de vuit, castell que enguany els estava donant molt bons resultats. Aquest cop, però, es va mostrar més bellugadís. Quan estava a l'alçada de dosos, l'enxaneta no ho va veure clar i es va fer enrere. Finalment les piles es van acabar i la castigada estructura va cedir quan la desmuntaven. Aquest intent va desfer els plans dels del Portal Nou per a la diada. Sense poder afrontar castells de nou ni de la gamma alta de vuit, van descarregar el tres de vuit i el quatre de vuit. A la tercera ronda, van haver de recórrer al dos de set, amb una figuereta inclosa, si més no, de difícil explicació. Els rosats, però, no es donen ni de bon tros per vençuts. Encara són a temps d'afrontar un bon Sant Fèlix i la setmana que ve tenen les diades del Catllar i de l'Arboç per capgirar la situació.

La Jove de Tarragona continua sumant

No tot es va coure a ahir a la Bisbal. La Jove de Tarragona va aprofitar les festes del seu carrer, Cós del Bou, per tornar a lluir-se i descarregar el cinc de vuit i el dos de vuit amb folre. Els liles van completar el tres de vuit, per començar, abans d'embutxacar-se la quarta catedral de l'any. A la tercera ronda van descarregar un altre dels plats forts del dia: el dos de vuit folrat.

Els acompanyaven els Margeners de Guissona, una colla formada fa tan sols tres anys que se supera dia a dia. Ahir a la tarda, després d'un primer intent nul, van descarregar el primer tres de set aixecat per sota de la seva història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell