Societat

El telèfon d'emergències 112 rep prop de 150 trucades per incidències relacionades amb el vent

S'han registrat ratxes superiors als 100 quilòmetres per hora a Portbou i Mas de Barberans

El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins aquest dimarts al matí 143 trucades relacionades amb l'episodi de vent, tot i que des de la mitjanit passada ja s'ha reduït molt el nombre i només han estat 13. La majoria han estat per branques caigudes (29), altres objectes que afectaven la circulació en via interurbana (24) i urbana (15), cobertes inestables (12) i per altres afectacions de trànsit vinculades a la meteorologia adversa (10). En aquest sentit, aquest matí un camió ha bolcat a l'A-7, al seu pas per Vandellòs, i ha obligat a tallar la via en sentit sud. Les ratxes de vent més destacades s'han produït a Portbou (118,8 km/h) i Mas de Barberans (104,4 km/h).

Altres punts on el vent ha bufat amb força són Amposta (93,6 km/h), Tarragona (64,8 km/h) i Observatori Fabra (61,2 km/h), segons ha informat Protecció Civil.

Per municipis, les trucades al 112 han tingut origen a Barcelona (20), Salou (10), Reus (9), Amposta (7), Mont-roig del Camp (7), Lleida (7), Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (5), La Canonja (5), L'Hospitalet de Llobregat (5), Rodonyà (5).

Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han rebut un total de 14 avisos derivats de les trucades al telèfon 112, relacionats amb incidències causades pel vent, entre les nou del vespre d'aquest dilluns i les vuit d'aquest matí. Es tracta en tots els casos d'arbres tombats i d'elements estructurals i del mobiliari urbà a punt de caure.

Per Regions d'Emergències, la que ha rebut més avisos ha estat la de Tarragona, amb vuit; seguit de la Metropolitana Sud, amb tres; i la Metropolitana Nord, la de Lleida i la de les Terres de l'Ebre, amb un cadascun.

Per tot plegat, Protecció Civil de la Generalitat manté activada l'Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat. A més, es manté la prealerta del pla Neucat per les incidències derivades de la neu i la previsió de nevades a Pirineu i Prepirineu i la prealerta del Pla Inuncat per mala mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera